Mamma för första gången

En man, en son, en katt och så lilla jag <3

Grattis alla mammor och Helen

Publicerad 2015-05-31 09:23:56 i Allmänt,

Idag är det mors dag. Jag har ringt och grattat min mamma och vi firar Kennys mamma ikväll. Jag har inte blivit firad mer än att jag fick en väska till festen i fredags :) men det gör inte mig någonting, jag firar hellre andra än mig :)

Grattis till alla mammor! 

Min lillasyster Helen fyller även år idag, hela 22 år! Grattis Helen!Handla i regn

Publicerad 2015-05-30 16:53:45 i Allmänt,

Regnet öser ner, vi valde att storhandla idag. Inte så kul att lasta bilen för alla ville handla idag och vi hittade en parkering långt långt ifrån entrén. Idag var det även något form av jippo och Kenny vann ett helt nytt set med utemöbler. Ett litet glasbord och 2 stolar.  Roberto fick setet mot att han hämtade det vilket han såklart gjorde.


Loke är trött och kommer nog somna gott inatt med regndropparna som slår emot fönsterbrädan. Imorgon är det morsdag och vi ska fira hemma hos Kennys mamma. Present är fixad och ska bara slås in. 


Jag lever

Publicerad 2015-05-30 10:04:04 i Allmänt,

Vilken härlig kväll igår, fötterna minns att jag hade klackar och huvudet minns vad  jag drack. 

16-18 Fördrinkar och mingel på jobbet 

18-18.30 Bussarna avgick mot München bryggerier. 

18.30-19.30ish Mer drinkar och mer mingel

19.30ish Mat! Blev tacos med högrev istället för köttfärssås. 

Sedan bestod kvällen av underhållning, prisutdelning, mer drinkar, shots och fullt ös. Var hemma runt 1 och fick sovmorgon av Kenny. 

Vi får se vad dagen innehåller, jag hoppas på Cola. 

Sand och klänning

Publicerad 2015-05-29 05:56:44 i Allmänt,

God morgon. Blev inte mycket skrivande igår, först lite jobb och sedan fullt upp på hemmaplan. Hämtade Loke tidigt och sedan var det sandlådan för fulla muggar. 


Idag är det fredag och fest. Jobbar lite och sedan åker jag hem och gör mig iordning. Har köpt en ny klänning, har det inte så ofta vilket gör att jag chockar ganska många när jag väl har en på mig. Men först, frukost!
Brum brum

Publicerad 2015-05-27 17:14:48 i Allmänt,

Jag har blivit förfrågad om att bli teamledare under sommaren. Jag sa självfallet ja och börjar nästa vecka. är otroligt glad och spänd på den nya tjänsten. 

Efter jobbet hann jag hem och avnjöt en lunch på altanen. Hämtade Loke efter 15 och sen dess har det bara vart bilar som vart intressant. Bilar, bilar och bilar.Måndag

Publicerad 2015-05-25 17:40:49 i Allmänt,

Kenny ska iväg på en utekväll med jobbet och det passar bra för då är jag tyst ikväll. Har ont i halsen och nu är verkligen inte tid för en halsinfektion. 

På fredag ska jag på jobbets vårfest vilket ska bli otroligt spännande. 
Nu blir det lite mat och sedan bus med Loke. 


Vi gillar mönster 

Så blev lördagen

Publicerad 2015-05-24 17:28:55 i Allmänt,

Kom iväg lite tidigare från jobbet idag och mötte upp Hjalmar och Loke på Skansen. Massa spring, klättring och bus ;) 

Loke är helt slut och slocknar nog innan 19 ikväll. Jag ska äta halstabletter då halsen gör ont och ta ett bad :)

Smärta

Publicerad 2015-05-24 09:34:15 i Allmänt,

Sitter vid skrivbordet och det verkar bli en lugn söndag "peppar peppar". Jag är trött och min tunga driver mig galen. Har två små blåsor på främre delan av tungan som gör ont, allt jag äter och dricker blir sandpapper. Hela tungan känns som om den utsätts för tusen nålar och det är asnudd på outhärdligt. Det var lite bättre imorse men ju mer jag pratar och ju mer jag rör tungan desto värre blir det.
 
Jag har provat det mesta för att få bort blåsorna, de är för små för att spräcka. Jag har prövat att ha på salt *smärtsamt!*, dricka Ramlösa *Äckligt!*, försökt mörda dem med tandborsten. Jag har till och med provat att försöka skrapa sönder blåsorna med tänderna *plågsamt!*. En annan sak jag märkt är att salivproduktionen ökat och det irriterar det med. Vi får se vart det slutar men smärtsamt är det. 

Grattis!

Publicerad 2015-05-24 01:11:54 i Allmänt,

Hurra hurra hurra vi vann! Grattis Måns och låtskrivarna. Nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp, biljetter till nösta års eurovison. Inte Melodifestivalen utan den stora finalen som kommer hållas i Sverige. Får försöka hinta det till Kenny. Nu blir det till att sova de timmar jag får innan Loke vaknar vid 5

Precis som många andra

Publicerad 2015-05-23 22:16:08 i Allmänt,

Loke som fick vara vaken hur länge han ville ikväll slocknade 17.30. Han hade haft en jättebra dag med Hjalmar :)

Nu schlager och heja Sverige!

Lördag morgon

Publicerad 2015-05-23 06:29:40 i Allmänt,

Den hör helgen jobbar både jag och Kenny vilket gör det till en lnasog helg. Som tur är ställer min bror upp som barnvakt och räddar oss en hel del. Kenny jobbar natt och kommer strax hem för att sova, jag jobbar 9-14.30 lördag och söndag. 

Loke vaknade tidigt idag med en rejäl skit. Efter en ny blöja blev det frukost och Loke valde först yoghurt och gjorde om det till drickyoghurt. 
Min bil och vardagssysslor

Publicerad 2015-05-22 15:09:50 i Allmänt,

Hittade min bil och nu är den målad. Gav bilen nummer 13 då Loke fyller år den trettonde. 
Efter att ha målat bilen har jag städat i 3 timmar. Nu är lägenheten vädras och fräsch igen, nästan alla dammråttor är utrotade från lägenhetens yta. Har precis slängt in en maskin tvätt (härliga vardagssysslor) och ska snart studsa ner till förskolan och hämta Loke. 


Fredag

Publicerad 2015-05-22 10:27:45 i Allmänt,

Fredag och jag är ledig. Solen skiner och Loke är på förkdolan. 
Jag ska pka iväg och köpa en bil, inte en riktigt utan en likadan jag köpte till Loke men denna ska jag måla. 
Grattis Karolina!

Publicerad 2015-05-20 14:01:37 i Allmänt,

Nu tänkte jag vara lite egoistisk och gratulera mig sjölv för jag GT namnsdag idag. Mina bröder och Loke som har namnet Erik i mellannamn hade namnsdag i måndags och jag skickade sms till brorsorna och kramade Loke. Men idag är det inte Erik utan det är Karolina. Kenny är inte mycket för namnsdagar, kanske för att han inte har några mellannamn, jag däremot älskar alla anledningar till att fira. 

Tror jag ska baka något gott till mig själv för det är jag värd :) 


Grattis till mig. Elin Johanna Karolina. 

Min son, enastående?

Publicerad 2015-05-20 10:57:31 i Allmänt,

Missförstå mig rätt nu, jag är otroligt stolt över Loke och det han gör. Men jag är rätt säker på att han inte levererar "enastående prestationer".  Det låter väldigt fint och ser väldigt fint ut på diplomet men de får gärna skippa överdrivningen. 


Var inte meningen att klaga, bara att skriva av mig lite.

Rubrik: Oväntat sängsällskap

Publicerad 2015-05-20 05:50:14 i Allmänt,

Loke vaknade inatt av riktigt hemska mardrömmar, tårarna sprutade och han skrek i panik. Samma sak hände natten innan. Jag hade ingen ork att springa fram och tillbaka en natt till utan avlösning så jag lyfte över Loke till min säng. Han sov som en stock och jag lyckades få en liten blund. Att någon så liten kan ta upp så mycket plats. 

Med tunga ögon är det som jag går upp denna morgon, helt slut. Får försöka ta en tupplur på eftermiddagen. Men nu vill Loke ha frukost. 

Äntligen!

Publicerad 2015-05-19 17:14:58 i Allmänt,

Äntligen är internet är tillbaka. Är lite beroende, särskilt när Kenny jobbat natt. Då ser jag på film tills jag somnar. 

Förmiddagen började med sol och runt 13 började regnet ösa ner. Vi hämtade Loke tillsammans vid 15.30 och sedan blev det bus och middag. Kenny tar en tupplur till och jag läser böcker med Loke. Mycket djur och färger just nu. Anka och blå är populärast. 


Busiga Loke i sin nya coola tröja 

Han sa ja

Publicerad 2015-05-19 15:09:27 i Allmänt,

Numer svarar Loke ja när man frågar om han vill ha något. Vill han inte ha det säger han ingenting. Det har öppnat upp kommunikationen mer och vi får lättare reda på vad han vill ha eller vad han vill. 

Allting händer så fort och allt händer på en gång. Men det går framåt vilket är bra. 

Bilen målad

Publicerad 2015-05-18 16:00:31 i Allmänt,

Nu ska den bara torkad och signeras men nu är bilen målad till Lokes stora glädje. Färg överallt och ett glatt barn. 

Hen och sortera

Publicerad 2015-05-18 11:48:33 i Allmänt,

Då var arbetsdagen slut och jag är på väg hem. Ska äta lunch och göra om i Lokes garderob för att få lite ordning och koll. 

Han har just nu en byrå med 3 lådor där han har tröjor i en, byxor i den andra och pyjamasar i den tredje. Sedan har han en garderob där allt annat slängs in.  Så nu när jag har chansen att sortera ifred och utan att någon stör mina högar  så ska det bannemig göras. Ska försöka ta före och efterbilder. 


Måndag morgon folket

Publicerad 2015-05-18 06:00:43 i Allmänt,

Måndag morgon och det regnar. Letat fram lite kläder och ett paraply. Det är Kenny som lämnar Loke idag så jag har plockat fram allt Loke behöver ha med sig till förskolan. Kenny kan absolut ta fram allt själv men han bad mig göra det då han kommer vara trött. Det är dags för honom att jobba natt och när han ställer om är det förståligt att han blir trött. Loke igår med sin båt. En väldigt populär båt 

Bygg din bil

Publicerad 2015-05-17 14:44:49 i Allmänt,

Vi åkte till Kista för att handla lite bröd och fika med Kennys mamma. Vi storartade runt bland butikerna och jag hittade en perfekt bil. En bil Loke kommer få dekorera själv. Ett perfekt minne och säkerligen bra leksak med för endast 40kr på TGR. Får se hur den blir när Loke målat den. En sportbåt

Publicerad 2015-05-17 00:21:25 i Allmänt,

Idag var vi inne på Clas Ohlson och jag hittade vad som kallades för sportbåt. Det fanns en rosa, en grön och en blå. Jag höll upp alla 3 till Loke och så fick han välja vilken han ville ha. Båten blev väldigt populär och kommer användas i och utanför badkaret. 


En rosa båt ville Loke ha och både jag och Kenny tycker att den är råball

Spelkväll in the making

Publicerad 2015-05-16 17:29:30 i Allmänt,

Ikväll blir det spelkväll. Maten är fixas, klassikern pulled pork tacos. Nom! 

Efter mat och kanske kaffe blir det spel. Vet inte roligt vad jag vill spela men roligt kommer det bli <3

Lördag!

Publicerad 2015-05-16 06:49:58 i Allmänt,

Hela familjen hade checkat ut senast 21 igår och var alla hyfsat pigga imorse när Loke vaknade. 

Lite frukost i magen och sedan började vi planera dagen. Vi ska ha spelkväll ikväll och behöver handla lite mat och sen har jag lovat Loke en godisask. 

Men nu är det lek som gäller, massvis med lek och bus. Skansen, bildbomb

Publicerad 2015-05-15 16:59:50 i Allmänt,

Idag var vi på Skansen. Försökte uppdatera bloggen där men inlägget gick inte iväg. 

Vi såg en massa härliga djur, klappade på en orm, åt god mat, Loke sov igenom en hagelskur, baba-vildsvin, björnar och härligt sällskap. Loke är helt slut och det blir nog en tidig kväll.

Fixar och donar

Publicerad 2015-05-14 17:36:38 i Allmänt,

Kenny har åkt till jobbet och jag har börjat fixa inför morgondagens äventyr. Loke och jag ska till Skansen med Madde och Max. Vi tänkte ta med oss matsäck och den håller jag på att fixa. Pannkakor, köttbullsmackor, kakor, satsumas och dricka. Full rulle.

Loke har precis badat och läser en bok i soffan. När jag är klar med köttbullarna ska han få gå och lägga sig. 


Fina killen som lagar mat 

Det blev tyst

Publicerad 2015-05-14 09:23:37 i Allmänt,

Tidig morgon och idag är like och jag lediga. Kenny har jobbat natt och behöver få sova. Loke blev inte så glad över att inte få leka med kastrullerna men blev glad när jag plockade fram bilarna. 

Sedan lekta han lite själv och det blev tyst. Väldigt väldigt tyst. Någon har bemästrat konsten att dra ut stolen och klättra upp.

Slut på veckan och tåg

Publicerad 2015-05-13 06:19:39 i Allmänt,

Snart är arbetsdagen och därmed arbetsveckan slut. Sedan är jag ledig med Loke i 4 dagar och om vädret är fint blir det Skansen på fredag. 

Idag öser regnet ner, bara att ta fram ett paraply och knata på till jobbet. 


Lokes förskola har gett namn till 3 tåg. Solskenståget, Blixten och Svartafaran. Förskolan har nu en tävling att om man lyckas fota ett av de namnen som de gett är man med och tävlar om något pris. Än så länge har jag inte hittat rätt tåg. 

Klättra upp och åka ner

Publicerad 2015-05-11 16:30:01 i Allmänt,

Idag var det så lungt på jobbet att jag kunde gå hem tidigare. Jag hann vara hemma en liten stund innan jag hämtad Loke vid 15.

Världens gladaste busunge hämtade jag hem och sedan var det bara att sätta sig på altanen och se på när Loke åker kana. 

Om och om igen. Han var inte alls glad när vi nu gick in för att börja laga middag. Vissa är svåra att göra nöjda :p 


Inte så värst pigg

Publicerad 2015-05-11 05:51:46 i Allmänt,

Fy vad jag inte vill gå upp halv 6 på morgonen. Magen kurrar och kroppen vill vara sova vidare. Men jobbet kallar så det är lika bra att göra sig iordning. 
Nyduschad och ser lite på film innan det är dags att skutta till jobbet 

Present!

Publicerad 2015-05-10 19:21:21 i Allmänt,

Idag köpte vi en present till Loke. En rutschkana. Han älskar att åka rutschkanorna på lekplatserna och på förskolan och därför tyckte vi det perfekt att han fick sin egna kana. 

När den var färdigbyggd åktes den om och om igen fram till läggdags. Nu står den ute på altanen där den ska användas mest :) Hur blev vår lördag?

Publicerad 2015-05-09 17:42:44 i Allmänt,

Det blev lite utelek och tvättstugan. Loke har varit så trött idag, han sov inte ut på vilan och har därav varit trött och gnällig. 

Lite middag som även blev 6 matlådor på det. Blir kanon i veckan


Katten har kräkts och mått dåligt idag. Får se om det är tillfälligt eller om det är något annat. Frukost

Publicerad 2015-05-09 07:04:47 i Allmänt,

Trots svårnattad Loke blev det ingen sovmorgon. Toppen (sarkasm). 

Lite frukost har ätits och nu ska dagen börja planeras. Kenny jobbar 9-18 så det är jag och Loke hela lördagen. Tvättberget är enormt så tvättstugan kanske borde bokas. Solen skiner och då är det alltid kul att vara ute :) vi får se helt enkelt. Bettan är redo

Publicerad 2015-05-07 06:28:31 i Allmänt,

Bettan är hopfälld och redo. Går mycket snabbare till och från jobbet vilket behövs. Särskilt idag då jag har hämtning och Loke är skriven till stängning. Men det är så det blir vissa dagar. Jag kör 7.30-16.30 och Kenny kör 8-17. 


Bettan är då min sparkcykel 

Uppskattat

Publicerad 2015-05-06 17:01:07 i Allmänt,

Kommer hem från jobbet och då har världens bästa Kenny rensat i kattlådan, kört diskmaskinen och planerat att baka en paj till efterätt. Efter en slitsam arbetsdag var det väldigt uppskattat. 

Härlig årstid

Publicerad 2015-05-06 13:51:14 i Allmänt,

Älskar alla tecken på vår. Fåglarna, blommorna, dofterna och hur ljust allt är med ett massivt inslag av färg. Våren är en väldigt härlig tid :) min favorit av årstiderna är hösten, den mysigaste årstiden. 

Loke plockade den här till mig igår <3

Förskolans och photoshops magi

Publicerad 2015-05-06 06:48:27 i Allmänt,

Hallå tidiga morgon. Besparades från mardrömmar inatt vilket var otroligt skönt och fick några timmars välbehövd sömn innan jobbet idag. Loke är klar med sin kur och redo att återvända till förskolans magiska värld ett par timmar idag :) 


Jag fick en bild där någon photoshoppat ihop en katt med en gris. Hur söt som helst men inget husdjur jag skulle vilja ha, tänk er hårbollarna den kan frambringa. 


Ha en underbar onsdag 

Utelek och shopping

Publicerad 2015-05-05 15:22:18 i Allmänt,

Vädret var bättre idag och nu var vi ute länge. Lek i sandlådan, gungat, åkt rutschkana och handlat bananer. 

Like skulle sjölv välja, handla och bära hem bananerna. Jag fick hjälpa honom lägga upp bananerna på bandet och även betala. Han fick även en present av en av personalen. Han var nyfiken när hon packade upp varor och hon gav honom en liten tjur hon hade i fickan. Älskar personalen på vår Coop, alla är kanon :) 


tisdags svartbrändrocka

Publicerad 2015-05-05 12:36:50 i Allmänt,

Lokes arsenal av musik blir större oxh större för varje dag. Här senast är det en låt från programet "Jake och piraterna från landet ingenstans" som är en stor hit. Texten går såhär:
 
I måndags var det sjögräs paj, tisdags svartbrändrocka, onsdag rutten frukt med haj torsdag syltad socka. I fredags stinksvampstuvning kökets special, och slemmig gröt på fiskhuvud som smakar sur sandal.

Vad är det som stinker i byssan, det vet man aldrig med Smee. Man tänker med skräck på hans stuvningar och hans hopp en ett fiskrens i.

Vad är det som stinker i byssan, det vänder magen ut och in. Det är en smörjig sörja, av klimpar och fett så lägg undan skeden din.
 

 
Kapten krok och de bredvid honom är de som sunger den otroligt vackra sången.
 
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=R3s9d2CQOe8   
 
Via länken hittar ni videon till låten om man vill höra mästerverket.

Mardröm :(

Publicerad 2015-05-05 07:35:14 i Allmänt,

Jag drömde att en clown la Loke i tvättmaskinen och startade ett program. Sen fick jag plocka ur hans döda kropp. Fanns ingen stabilitet i nacken, vatten rann ur munnen, läpparna var blå och Loke var likblek. Kunde inte släppa den bilden på hela natten och har inte släppt den än. 

I skrivande stund sitter Loke och leker med sina bilar och efter den mardrömmen är jag så glad att se honom leka där på golvet. Blir en sån dag. 

Ett nytt försök

Publicerad 2015-05-04 16:09:49 i Allmänt,

Med regn i luften trotsade vi vädret och gick ut. Loke klättrade på väggarna inomhus och orsakade kaos. En timme lyckades vi vara ute innan de första dropparna droppade. Nu är vi inne igen och vi får se vad Loke vill hitta på.


Tornbygge

Publicerad 2015-05-04 13:51:28 i Allmänt,

Det blåser hårt och kallt ute, vi försökte vara ute lite men det gick inte så bra. Därför gick vi in och bygger lite torn. 
Sista sträckan

Publicerad 2015-05-04 06:41:54 i Allmänt,

Febern väck och nu ska vi bara gå klar penicillinkuren. På onsdag kommer Loke gå till förskoln för då är kuren slut och jag återgå till jobbet. 

Men idag är det inte onsdag utan det är måndag. Loke har precis käkat frukost och nu ska vi måla lite :) god morgon!

Nu var det klippt

Publicerad 2015-05-03 09:29:06 i Allmänt,

Loke har tunt hår och nu hade det blivit långt på sina ställen och jag vet inte hur men jag hittar mat i hans hår varje dag. Så nu fick Kenny klippa Loke, det blev ca 15mm kvar på huvudet och ca 8 i nacken. Lite kortare, skönt inför sommaren med kort hår. Före och efter 

Målat

Publicerad 2015-05-02 15:57:20 i Allmänt,

När Loke målade så passade jag på att måla lite jag med. Blev faktiskt nöjd över  resultatet. 

Min teckning:


Lokes teckning: 


Det finaste

Publicerad 2015-05-02 12:54:16 i Allmänt,

Det finaste man har sätter man på bordet. Det finaste jag och Kenny har satte sig själv på bordet. Vi har en diagnos

Publicerad 2015-05-01 08:03:17 i Allmänt,

Vi åkte till närakuten igår, Lokes farmor var en ängel och körde oss dit, till Apoteket och hem. Tack! 

Vi träffade doktorn som gav Loke diagnosen öroninflammation. Det var högra örat som var utsatt och Loke går nu på penicillin. Imorse var febern borta men vi räknar med att den kommer tillbaka på eftermiddagen som igår. 

Så skönt att veta och ha medicin som kommer hjälpa :) 


Lite sagostund efter frukost 

Om

Min profilbild

Elin

Jag är Elin, 23år. Bor norr om Stockholm med min sambo och vår sån som blir 2 i september. Här kan ni läsa lite om vår vardag och hur den ser ut, små tips om olika saker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela