Mamma för första gången

En man, en son, en katt och så lilla jag <3

När regnet är nära

Publicerad 2013-04-30 16:55:01 i Allmänt,

När regnet är nära åker man och handlar lite nya skissblock då de gammal fyllts med diddel och daddel.

Förutom skissblock handlade jag även på Ikea, behövde en ny lampa i sovrum och kök.

Nu har jag krupit upp i soffan och börjat kludda lite i blocket. Är ingen konstnär så, mer utav av en "måla för att känslan jag får när jag målar är ro och lugn" typ av person :)

Kejsarsnitt

Publicerad 2013-04-29 10:45:10 i Allmänt,

Jag kommer i september genomgå ett kejsarsnitt. En "normal" födsel är inte ens en tanke.

Det är lite skrämmande men så är det med alla födslar. Jag är medveten om att det finns risker som infektioner och blodproppar och att det tar längre tid att läka men det är ändå vad jag ska ha.
För barnet är det inte så stor skillnad, det viktigaste är att man har koll gällande andningen då det ofta finns fostervatten kvar i lungorna.

Men jag kommer skriva mer om kejsarsnitt as we go. Men just nu vet jag att det är så lillkillen kommer födas!

Slapp söndag

Publicerad 2013-04-28 11:05:48 i Allmänt,

Gårdagens runda gick väl sådär, en massa ramlande, snurrande och allmänt blä men jag klarade 18 hål.

Idag ska jag kanske spela igen eller slappa på soffan med en film. Senare ska jag även skriva lite mer kring tankarna om förlossningen som kommer ske, det kommer bli planerat kejsarsnitt.

Funderingar

Publicerad 2013-04-27 14:50:30 i Allmänt,

Det har ju börjat landa lite att jag snart ska bli mamma, en mamma till en liten grabb. Hur gör man, tänk om man gör något "fel".

Jag vet inte riktigt hur det ska gå men jag känner mig ändå redo, är van att ta hand om andra och prioriterar oftast mig själv sist vilket Kenny ofta poängterar för att jag ska skämma bort mig själv :) men jag har börjat få lite koll på vad det kommer innebära men det mesta lär man sig när man faktiskt får se och hålla i honom.

Lördag

Publicerad 2013-04-27 10:28:58 i Allmänt,

Vad mer kannan säga än lördag. Ska försöka mig på en runda frisbeegolf, gick inte så bra förra gången men hoppas på denna runda. Ska gå iväg och diska alla diskar (frisbees) och fylla vattenflaskan men vatten och sen invänta hjärtat som slutar jobbet vid 15.

På bild är hjärtat från förra rundan <3

Verkar bli hemma ett tag

Publicerad 2013-04-26 20:31:20 i Allmänt,

Mitt blodtrycksfall gått upp men inte tillräckligt så om 1vecka ska jag träffa min doktor för sjukskrivning, barnmorska tvekade inte en sekund gällande det och jag skulle inte tillbaka till jobbet förrän jag träffat doktorn.

Jag som är en väldigt rastlös person kommer ju klättra på väggarna, så det lär bli en del knasiga inlägg. Nej nu ska jag göra lite mat och fixa med en överraskning till min fina kille <3 trevlig helg på er :)

Är inte så stor än men jag växer sakta men säkert och krabaten sparkar på :)

Vårdcentralen

Publicerad 2013-04-26 11:33:36 i Allmänt,

Sitter just nu på vårdcentralen för att kolla upp mitt blodtryck. Jag hoppas det har gått upp, men jag är fortfarande så yr så jag vet inte...

Mår inte bra

Publicerad 2013-04-26 07:54:03 i Allmänt,

Har ju inte haft en lätt graviditet. Allt från kräkningar till lågt blodtryck och svimmningar som det är nu. Tur att jag ska till barnmorskan idag. Ska även till vanliga vårdcentralen tidigare på dagen.

Att få upp sitt blodtryck är ingen lättmatch, det är motion som gäller. Men rör jag mig i längre sträckor så blir jag så yr och på gränsen att svimma. Livet är inte lätt när jag är gravid men jag gör allt jag kan för att bli bättre för mig och den lille krabaten inuti mig <3

Dagen efter

Publicerad 2013-04-25 11:35:33 i Allmänt,

Igår fick jag reda på att det är en pojke, kan knappt tro det men en pojke blir det. Så spännande och magiskt att jag bara vill studsa upp och ner. Hade vart lila glad för en liten tjej men nu är den en pojke jag studsar för :)

Hade redan små köpt några plagg till bebisen, så neutralt som möjligt som kommer bli kanon sött på min son. Bara att kunna säga det, min son. Helt sjukt! Jag ska bli förälder och det i september. Det är inte alls långt kvar, tur strax har mitt hjärta med mig varje steg på vägen. Lycklig tjej det är jag det!

På bild är det första plagget jag köpt, en söt mössa tycker jag men älskling anser motsatsen ;)

Äntligen!!'

Publicerad 2013-04-24 18:05:37 i Allmänt,

Då kan jag stolt meddela att jag är gravid. Är i slutet på v.19, går in i vecka 20 imorgon och har alltså gått hälften av tiden :D idag var jag och min sambo på ultraljud och fick se vår lilla krabat.

Vi fick reda på att det är en pojke, en stark frisk pojke. Så nu är det Inge långt kvar tills han är här, han är beräknad att dyka upp i 18e september :D

Här är en liten bild på vår vilde som älskar att sparkas <3

Mot jobb

Publicerad 2013-04-16 08:39:12 i Allmänt,

Jag försöker igen att återgå till jobbet, ska prata lite med min chef och se om vi kan ändra mina uppgifter lite. Hatar att bli yr direkt när man går ut. Men det är mitt liv just nu. Bara att bita ihop

Hypotoni

Publicerad 2013-04-13 12:51:42 i Allmänt,

Nu vet jag varför jag är så trött. Lågt blodtryck. Men jag tänker återgå till jobbet ändå. Måste bara bli bättre först. Nu ska jag ut på promenad för att få upp trycket

Sömn

Publicerad 2013-04-08 09:14:05 i Allmänt,

Jag har en liten ovana att väcka min sambo.idag ska jag verkligen försöka låta honom sova då han ska jobba natt men alla andra dagar så brukar jag väcka honom. Det är något särskilt att prata med en nyvaken människa ;) men som sagt, idag ska han få sova :)

Fina fredagen!

Publicerad 2013-04-05 08:14:20 i Allmänt,

Fortfarande sol och glatt humör! Ikväll blir det bio med hjärtat och brorsan :) jag gillar att gå på bio, det är något särskilt med bio känsla :)

Om

Min profilbild

Elin

Jag är Elin, 23år. Bor norr om Stockholm med min sambo och vår sån som blir 2 i september. Här kan ni läsa lite om vår vardag och hur den ser ut, små tips om olika saker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela