Mamma för första gången

En man, en son, en katt och så lilla jag <3

Det behövdes!

Publicerad 2013-09-30 17:09:28 i Allmänt,

1 ny jacka för hösten/vintern, 3 par skor så nu hat jag så jag klarar mig till våren också sen hittades även 3 julklappar.

Blev så glad när jag såg att Rusta har tagit fram allt julpynt. Visst det är ca 2 1/2 månad kvar till jul men ändå, jag gillar julen.

Hittade även en kavaj till Kenny som han kan ha på fredag när han ska ut med sin "klubb för herrar" och sen även vid dop och andra tillställningar :) 

Nu ska jag ta en tupplur så jag orkar med natten. Loke är lite hostig och vill gärna bli buren. 




<3

Publicerad 2013-09-30 09:32:43 i Allmänt,


När en liten hand klamrar sig fast på ens finger så blir hjärtat varmt <3

Måndag

Publicerad 2013-09-30 09:31:06 i Allmänt,

Igår hände inte så mycket. Vi fick besök av kennys syster (blivande gudmor) och en av hans många kusiner. Satt och snackade lite skit, fikade och stirrade på Loke som sov igenom allt ;)

Idag ska jag på jakt efter ett par nya skot. Behöver det nu till hösten. Men Kenny ska få vakna först :)

Aj!

Publicerad 2013-09-28 20:48:04 i Allmänt,

Kenny gjorde rent snittet idag, det ser riktigt bra ut men vi håller lite koll. Fast nu gör det ont för han var där och pillade. Inte dödlig smärta utan mer ömmande smärta. Men det är bra smärta, då läker allt snart helt :)

Shopping

Publicerad 2013-09-28 20:22:23 i Allmänt,

Idag var det storhandling på schemat :) 

Kenny och jag har inte bil men som tur är så har hans mamma det. Så in med bilbarnstol och iväg vi for. Handlade en massa och istället för att släpa med en barnvagn tog vi 2 kundvagnar och i den ena hamnade Loke fortfarande sittandes i sin bilstol ;)

Väl hemma så var det bara att packa upp för att sen vila. Då Loke är mer och mer vaken så passar vi på att vila när han gör det. Allt för att vara så pigga och klara när han väl är vaken :)

Lite hjort till middag och senare ikväll lite ben och jerrys, nom nom. 



Present

Publicerad 2013-09-27 20:55:09 i Allmänt,

För att visa sin kärlek och uppskattning kom hjärtat hem med en bukett rosa rosor och en ask merci choklad till mig. Så gulligt och precis vad jag behövde :)

Han vet verkligen vad jag behöver innan jag vet det :)



Fredag

Publicerad 2013-09-27 20:53:20 i Allmänt,

Mycket gjort och fixat idag. Besökte familjerätten och anmälde faderskap gör Kenny samt ansökte om gemensam vårdnad om Loke. Var på BVC för kontroll och Loke har gått upp imponerande 480g på en vecka :D lycklig mamma!

Lite shopping i jakt på en mössa till Loke och en jacka till mig. Hittade inget av det utan det blev en nagelfil från Apoteket. 

Sen hem och hjärtat for iväg på en discgolfrunda :) fick även besök utav en av mina äldsta vänner idag. Hon hade mig sig fina kläder till Loke :)
Nu blir det filmmys med hjärtat denna härliga fredag 


Ensam ikväll

Publicerad 2013-09-26 21:18:28 i Allmänt,

Ikväll är jag ensam hemma med Loke. Kenny är ute och tar ett par öl med min bror. Iofs är han bara 5minuter bort om det skulle vara något men lite tomt känns det. 

Loke har krävt sin del av uppmärksamhet men det har vart helt okej. Nu sover han tungt och snarkar :)



Övertrött bebis

Publicerad 2013-09-26 13:32:57 i Allmänt,

Loke kunde verkligen inte komma till ro nu på morgonen. Det var för varmt, för kallt, ville inte ligga i sängen, ville bli biten, hungrig men ändå mätt etc. Så det blev till att mysa i soffan, vara på lekmattan och sen la jag honom i sin säng. Efter en del gnäll så somnade han alldeles utmattad. Min lilla kille <3 men nu sover han gott och snart ska vi ut och gå och han kommer få fortsätta sova i sin vagn :)


En hint av ett leende. 

Idag är det 5 grader ute. Snart snö! :D helt underbart. Jag älskar vintern och framför allt julen :D 


En dejt

Publicerad 2013-09-25 11:06:25 i Allmänt,

Då var vi klara med testet och Loke är inte döv och har ingen hörselnedsättning :)

Istället för att trängas på en buss hem med vagnen så tog vi tunnelbanan till stan för att luncha lite. Sen blir det pendeltåg hem, lätt och skönt :)

Ska bli skönt att luncha med Kenny, lite av en dejt. Nu blir det lite mer planering i våra dejter. Kan inte längre spontant åka in på bio, vi måste tänka på Loke med. Men det är okej ;) vi gör det mesta av det minsta <3

Nu vankas det mat :) nom nom!


Ute på äventyr

Publicerad 2013-09-25 09:33:53 i Allmänt,

Idag ska vi på hörseltest på Danderyd. Det skulle gjorts på BB men då vi tillhör Danderyd så skickade de testet hit. Så vagnen är redo och vi är redo :) 

Det är 2 andra barnvagnar på bussen. Rolig resa detta kommer bli 

Tisdag

Publicerad 2013-09-24 21:59:34 i Allmänt,

Nu är tisdagen nästan slut.  Har hunnit med en hel del. Tvättat, handlat, promenerat, betalt räkningar och bjudit pappa på middag. Har även myst med Loke och tagit det lungt. 

Nu på kvällen så tog Kenny hand om Loke så kunde jag passa på att ta en dusch. En härligt varm dusch och så gjorde jag rent runt snittet med. Har ingen känsel på själva snittet men runt omkring är det lite ömt. Sen hjälpte Kenny mig med att kolla snittet så allt såg okej ut och satte på nya strips för att hålla ihop det. Är en del på snittet som inte läkt ihop ordentligt ännu.



Loke och jag idag <3 

Ute och kör

Publicerad 2013-09-23 15:23:06 i Allmänt,

Jag får endast köra barnvagnen på plan mark. Upp- och nedförsbackar är inte okej då man använder tydligen magmusklerna för att dra och trycka vagnen. Lite irriterande men snart kommer jag kunna köra vagnen på annat än plan mark. Eftersom Kenny är hemma hela denna vecka med mig så fick han helt enkelt köra vagnen med Loke på promenaden idag. Frisk luft och en 30minuters härlig promenad i solen. Loke sov hela tiden och fortsätter sova hemma. Ska passa på att vila lite jag med så jag är pigg när han är pigg :)



Min lilla sömntuta

Publicerad 2013-09-23 13:45:33 i Allmänt,

Man kan sova med nappen i munnen men man kan även ha lite beslutsångest om man vill ha napp eller ej :)
 



Bett i luften ute idag. Blir till att ta fram tjocktröjorna och höstgarderoben. Aa jag har en garderob för alla årstider :)


Borta

Publicerad 2013-09-23 09:32:03 i Allmänt,

Imorse trillade Lokes navel av. Såg lite äckligt ut när den lossnade men nu är det så fint så :) 


Haft en helt okej natt, jag tog matningen vid 2 och Kenny den vid 5. Samarbete is the key! 

Inte bra

Publicerad 2013-09-22 13:09:17 i Allmänt,

Har troligtvis överansträngt mig lite för mitt snitt har börjat vara. Igår natt så gjorde hjärtat rent snittet och tog verkligen hand om mig <3 idag efter en dusch så varar det knappt och det ser mycket bättre ut. Men jag är beordrad till soffarrest av min Kenny och även av min mamma. Ibland är det riktigt irriterande på hur de kan gadda ihop sig mot mig. 

Så nu ligger man under en filt och försöker hitta något att titta på. Rastlös Elin.....

Sömn

Publicerad 2013-09-22 08:24:58 i Allmänt,

Loke är en kvälls och nattbebis. Så det är lite tufft att få honom att somna på natten men det går :)

Inatt somnade Loke hyfsat tidigt vid 24, Kenny och jag kom i säng halv 2 efter att han gjort rent mitt snitt.
Hade lite var så det var bäst att göra rent. Sen vaknade Loke halv 3 för mat och sen nu vid halv 8 ungefär. Så inatt fixade Kenny flaskan och jag matade så han fick sova och nu på morgonen fpr han fortsätta sova så tar jag hand om Loke. Då får jag chansen att ta en liten tupplur senare idag.

Söndag idag har jah för mig. Inte helt lätt att hålla koll på dagarna hehhe ;) vädret är höstigt så det blir tända ljus och hemmamys idag. En liten promenad
under förmiddagen är givet men än så länge är soffläge, en film på tv och en gossugen Loke i famnen alldeles perfekt :)

Jeans!

Publicerad 2013-09-21 23:14:35 i Allmänt,

Idag provade jag mina jeans. De passade! Glad tjej man blev då :) inte helt perfekt i midjan men de satt väldigt bra :)

Idag har vi inte gjort många knop. Vart hemma, tagit promenad, brorsan var över på besök, filmkväll och tagit det väldigt lungt. Älskar att bara ta det lungt med mina fina killar :)

Morgonmys

Publicerad 2013-09-21 09:36:07 i Allmänt,

Idag åkte mamma hem till sig så nu är det bara vi 3 igen. Inatt vaknade Loke vid 4 snåret och åt. Jag fick somna om och Kenny tog hand om matningen och nattningen. Så det är inte mer än rätt att jag tar hand om frukosten :) Kenny får sova ett tag till och jag har en nyvaken och kelig liten kille att chilla med i soffan <3



Min fina Loke <3

Publicerad 2013-09-20 21:47:49 i Allmänt,

Min fina fina son <3 min och kennys <3 

Idag har vart en bra dag. BVC var på besök och kom med en massa information. Han har även gått upp i vikt :) bokat om en hörseltestet på Danderyd har jag också hunnit med. Vi fick nämligen tid samma dag som vi ska vara hos socialen för att fastställa faderskap och ansöka om gemensam vårdnad av Loke. När man inte är gifta så krävs lite pappersarbete men det går fort :)

Vart och inhandlat en lekmatta har vi också gjort :) men den kommer vi vänta med att använda på en stund :) jag märker att kroppen är sliten efter snittet, jag hänger inte riktigt med och behöver vila en hel del. Men jag är i alla fall på benen och kan göra det mesta, bara inte lyfta tungt.

Fina Loke som fyller 1 vecka idag <3

Tuff tid

Publicerad 2013-09-19 22:16:02 i Allmänt,

Genomgår just nu en tuff period. Loke är underbar och fantastisk på alla sätt men det är andra omständigheter som gör att det är lite tufft. Men det löser sig det med, måste bara ändra tankesätt :)

Idag har Loke vart ute på äventyr. Eftersom min mamma är här och har bil så passade vi på att åka ut och handla lite medan Kenny sov. Behövde köpa lite vitamin D droppar till Loke bland annat :)

Kenny jobbar inatt och är sen ledig ett litet tag :) ska bli skönt :)

Onsdag

Publicerad 2013-09-18 20:24:50 i Allmänt,

Vilken dag. Första natten hemma med Loke, upp var tredje timma för matning och sen försöka somna om varje gång.  Känner av i magen att jag gått upp och ner flera gånger. Själva snittet känner jag inte av utan jag har fått sår efter förbandet de satte på och det är det som gör ont. 

Loke har träffat sin farmor igår och idag kom först morfar på besök och sedan kom mormor på eftermiddagen. Massa besök på kort tid och sen finns det fler att träffa ;)


Bild på min mage. De tog bort agrafferna (häftstiften) innan jag åkte hem. Men man kan se strecken från förbandet som gör svinigt ont. 

Äntligen hemma

Publicerad 2013-09-18 07:49:45 i Allmänt,

Igår vi fick äntligen åka hem. Så skönt. Första jag gjorde var att ta en dusch. Katt fick hälsa på Loke och hon är lite fundersam och avvaktande. Så hon får ta sin tid på sig :)

Nu ska jag bara ta mysa med min fina lillkille i soffan medan hjärtat passar på att sova ;)

En bra natt

Publicerad 2013-09-16 08:42:35 i Allmänt,

Inatt har jag fått sova en hel del. Loke sov 23-3 och jag från 24-3 då jag hade lite medicin att ta vid midnatt. Sen från halv fyra däromkring så sov vi till halv åtta. Riktigt lyx och jag känner mig väldigt utvilad.

Har träningsvärk i båda armar. Muskler som håller på att bildas. Jobbigt men bra. Har även ett snyggt blåmärke efter infarten de satte i handen på mig. De missade först så de satte om den i samma hand så jag har två märken, men ömt är det. Fast all smärta i världen är värt det, allt för min familj. Kenny <3 Loke <3 Katt <3 


Syns kanske inte så bra men den stora mörkare fläcken är inte smuts, det är ett blåmärke. 

Aj

Publicerad 2013-09-16 03:27:37 i Allmänt,

Livet på BB fortsätter, hoppas kunna bli utskriven imorgon. Längtar verkligen hem nu. 

Amningen är i full gång (så skönt!) och nu är mina bröst svullna och spända då produktionen kommit igång (mindre skönt!). Har lite svårt att hitta en bekväm amningsställning med tanka på hur stora brösten är men Loke och jag brukar samarbeta helt okej och löser det alltid på något sätt. 

Det är skönt att amningen kommit igång. Var orolig över att det inte skulle fungera men hittills så går det över förväntan. Loke har precis käkat nattmaten och sover nu helt utmattade i sin säng bredvid min. Jag ska också försöka sova lite :)

Jag är inte ensam

Publicerad 2013-09-15 03:32:12 i Allmänt,

Det är inte bara jag som tar av mig strumporna i sömnen. Loke sparkar av sig sina även fast han behöver ha dem på. Han har även en fotlänk med nummer som matchar mitt armband så personalen vet vilken bebis tillhör vilken mamma. Jag vet inte hur han gör det men han sparkar av sig det med. 

Underbart

Publicerad 2013-09-14 20:44:09 i Allmänt,

Jag delar mitt liv med världens mest underbaraste man! Han åker hem från BB varje natt för att sova ut hemma, ta hand om katt och småfixar lite hemma. 

Han kommer tillbaka varje dag och tar hand om mig och Loke helt underbart bra. Idag så fick jag ta en tupplur på nästan 2 timmar för att kunna vila ut medan han vakade över mig och en nyammad liten Loke. Den tuppluren var helt gudomlig och jag mår mycket bättre efter den. Sen var det också grymt skönt att borsta tänderna. En könslovåg av fräsch for över mig och jag piggnande verkligen till. Att så lite kan göra så mycket är underbart precis som att en sån liten varelse som ligger bredvid mig och sover är liks underbar om inte underbarare <3

Det jag från början ville säga men tappade tråden på är att min Kenny är verkligen helt underbar och är ett sån stöd <3 


Lördag

Publicerad 2013-09-14 20:30:56 i Allmänt,

Idag är det lördag... tror jag. Har inte så mycket koll på dagarna känner jag även om det var igår jag genomgick kejsarsnittet. Idag har jag bytt om till mina kläder och fått träffa barnläkaren. Allt var okej med Loke och det är skönt att veta :) Amningen har börjat komma igång och han är en nöjd liten kille.

Jag är uppe och rör mig en hel del. Korta stunder men ofta, ligger jag ner för länge blir jag alldeles stel och då gör det ondare i snittet. Har även en del luft i buken som smärtar och är ordinerad att fisa. Genom att fisa tömmer jag buken på den luft som smärtar så jag har legat lite på sidan för att luften ska röra sig neråt ;)


Första natten

Publicerad 2013-09-14 04:58:05 i Allmänt,

Inte mycket sömn jag får denna natt, just nu sover Loke men jag är klarvaken och kan verkligen inte somna.

Natten hittills har vart okej, Loke är i väldigt behov av närhet. Han kräks nämligen upp fostervatten som är kvar i lungorna och mår allmänt illa. Så det är ganska förståeligt att han inte äter då han mår illa. Det vet man ju själv hur mycket man vill äta när allt man gör är att kräkas.

Har även fått positiva besked av barnmorskan som jobbar inatt. Det är tydligen väldigt ovanligt att en nysnittad kvinna är uppe och rör sig första dygnet efter operationen. Men jag tar mig upp och ner ur sängen utan större problem, kan gå till badrummet själv, ta mig upp och ner från stolar, allmänt gå runt och stå rakt. Så jag gör framsteg och behöver bara tänka på att ta det lungt och verkligen sätta mig ner när jag behöver. Men ju mer jag rör mig desto bättre :) 

Ska försöka somna om, om 2 timmar kommer de in och kollar till Loke och det kan ju vara bra om jag fått lite sömn. Helst.

Förlossningen

Publicerad 2013-09-13 21:44:39 i Allmänt,

Planerat kejsarsnitt fredagen den 13 september. Vi kom till förlossningen vid 6.30 imorse och jag skrevs in. Bytte om till den supersnygga skjortan och fick även näringsdropp så jag ej skulle vara hungrig eller törstig. Inte direkt en frukost jag är van vid men den fick duga. 

07.30 rullas jag upp mot operationssalen. Väl inne så träffar jag en massa läkare, sjuksköterskor och barnmorskor. Narkosläkaren lägger ryggbedövningen och de sätter kateter (vanligtvis sätts den tidigare men jag bad om att den skulle sättas efter jag fått ryggmärgsbedövningen). De testade så bedövningen tagit ordentligt så de sedan kunde påbörja operationen. Jag hade ingen känsel från toppen av magen och neråt, jag hade däremot fortfarande förmågan att kunna röra på tårna på min vänstra fot :)

8.12 startade operationen, 8.14 var Loke född och 8.32 hade de sytt ihop mig igen och jag rullades mot uppvaket.

Efter 2 timmar på uppvaket rullades jag till BB och här är jag fortfarande :) 
Kenny har åkt hem för natten och kommer tillbaka imorgon igen. Loke sover och kräks upp en del fostervatten i sömnen så jag ska byta hans tröja snart då han inte ska ligga i en blöt tröja.

Amningen har inte kommit igång än för Loke har sovit större delen av dagen. Han är en nattbebis så vi får se vad som händer inatt. All personal är underbar och håller koll på mig :)

Jag kan verkligen rekommendera förlossning på Södertälje sjukhus, de har möjligheten att ge en lite extra tid och mer uppmärksamhet vilket känns toppen för mig då jag lätt blir nojjig :)
Nej nu ska jag fokusera på min son och ta det lungt :)



Han är här

Publicerad 2013-09-13 13:22:33 i Allmänt,

49cm, 3300g och brunett. Vår lilla Loke har nu kommit till världen. Uppdaterar snart igen, har en liten att ta hand om :) 

Tvätta

Publicerad 2013-09-12 20:10:16 i Allmänt,

Passar på att tvätta upp de sista barnplaggen som hamnat i lillkillens garderob och även de filtar som katt älskar att ligga på. De är vanliga vita fleecefiltar men de är mestadels täckta av svarta hår från katten. Hon älskar dem ;)

Så en tvätt är precis vad de behöver. Lillkillen gillar tvättstugan, tror det är all värme som han gillar bäst ;) han blir nämligen väldigt glad och aktiv i magen när man är där inne :)

Pizza!!!

Publicerad 2013-09-11 18:29:46 i Allmänt,

Ibland måste man unna sig något. För mig blev det en pizza. Kommer bli mer av att äta hemma och laga mat hemma sen när lillkillen är här. Även om vi i dagsläget lagar väldigt mycket mat hemma så kommer vi inte äta ute lika mycket, till en början iaf.

Fläkt

Publicerad 2013-09-11 10:38:57 i Allmänt,

Nu har hantverkaren varit här och gjort sitt, var tydligen köksfläkten som skulle bytas ut. Med den vi hade innan kunde man ställa kryddorna på själva fläkten men den nya är rundad på toppen för att se snygg ut. Så jag får komma på något nytt ställe för dem :) 


Lillkillen är aktiv och flyttar runt där inne. För varje rörelse skapas en våg av magsyra vilket ger mig halsbränna. Självklart vill jag att han rör på sig men jag skulle gärna slippa halsbrännan. Men jag kan inte få allt här i livet, mycket men inte allt.

Disig morgon

Publicerad 2013-09-11 08:29:56 i Allmänt,

Dagen börjar med en härlig dis vart man än ser. Kenny har kommit hem och gått och lagt sig. Jag och katten är vakna och väntar på hantverkare som ska fixa något vid spisen. Vad vet jag inte men viktigt var det ;)

Idol

Publicerad 2013-09-10 20:41:45 i Allmänt,

Lite varma hallon och glass blir perfekt till lite Idol. Alltid lika kul att kolla på auditions även om de nu hamnat i slutaudition :) har även en glad tröja ikväll för att hålla humöret uppe,  min syrra målade denna tröja för ett par år sen och den är stor, skön och charmig :D perfekt helt enkelt!


Bättre

Publicerad 2013-09-10 17:48:32 i Allmänt,

Mår bättre. Känner mig bättre och är på bättre humör :) 

Har fixat med lillkillens babysitter och börjat lära mig hur man ändrar den från sittande till halvliggande läge :) 


Tuff natt

Publicerad 2013-09-10 12:55:23 i Allmänt,

Fått minsta mängd sömn tillgängligt inatt känns det som. Kenny kom hem efter en natts arbete och då gick jag och la mig igen. Fick några timmars sömn till och mår lite bättre. Har kallsvettas, halsbränna, aktiv lillkille, pigg katt och allt som kan störa störde. Nu ska jag äta något, ta en dusch och försöka bli en trevlig Elin idag. Just nu är jag mest bitter och gnällig.

Aj

Publicerad 2013-09-09 19:18:55 i Allmänt,

Idag är jag öm i hela buken. När lillkillen sedan rör sig gör det mer ont. Vet inte varför det gör ont men ont gör det, får bita ihop helt enkelt. Tänker ta ett varmt bad och se om det går över, I'll keep you posted.

Spänd mage

Publicerad 2013-09-08 17:54:36 i Allmänt,

Förutom all halsbränna har jag upplevt att magen är otroligt spänd idag. Vet inte om det beror på gas eller vad det kan vara men jobbigt är det. Google är det sista man ska använda som gravid då man kan få alla möjliga svar som sätter snurr på en redan hormonell hjärna. Meeen... kanske ska googla lite, bara lite.... eller ska man låta bli för att det kan bli så fel..? Hmm.... tål att tänkas på.

Har bakat lite idag igen, blev havreflarn. Några med choklad på baksidan och några utan för de som inte gillar choklad (sällsynta varelser som dock existerar). Pappa var förbi en stund med och var social, alltid lika trevligt.

Nu ska jag ta en kvällspromenad med Kenny innan han ska åka och jobba natt.
 
Hittade förresten något jag är väldigt sugen att baka, har bara inte hittat något vettigt recept. Men C is for cookie!!!
 
 

Äggrap

Publicerad 2013-09-08 14:10:33 i Allmänt,

Har inte ätit ägg men ändå så smakar och luktar just nu mina rapar ägg. Riktigt äckligt och riktigt jobbigt. Har haft en hemsk natt med halsbränna och kan inte ta mer medicin mot det utan att överdosera. Inte så skoj men det är som det är. Börjar även komma allt närmare förlossningen. Båda jag och Kenny börjar inse att snart är mycket annorlunda, lite sjukt men ändå efterlängtat :)

God morgon

Publicerad 2013-09-08 10:48:15 i Allmänt,

Sov sent idag. Har haft en tuff natt med mycket halsbränna som väckt mig. Det kommer bli så skönt när den går över :)

Ska försöka pallra mig ur sängen och göra lite frukost till mig och hjärtat. Är sugen på pannkakor och glass....

Aj

Publicerad 2013-09-07 18:52:54 i Allmänt,

Idag har jag svullna tassar. Men så blir det efter en lång promenad.

Vår lillkille <3

Publicerad 2013-09-06 10:07:37 i Allmänt,

Snart är han här, vår lillkille. Sängen är nästan redo, saknas bara att vi lägger i madrassen, det mesta vi kan behöva är inhandlat och resten tar vi allt eftersom.

Nu är det bara att låta dagarna gå tills det är dags :)

Sista besöket

Publicerad 2013-09-06 08:48:35 i Allmänt,

Då var jag hemma efter sista besöket hos min barnmorska. Man åker dit för en efterkontroll 6 veckor efter födseln så det var inte sista gången jag såg henne.

Bebis följer kurvan och har jämna starka hjärtslag på 145 slag i minuten. Mitt järnvärde är på110, lite lågt men helt okej och jag har ett blodtryck på 110/70 vilket är kanon för mig.

Nu är jag hemma och ska försöka få lite sömn. Hade jättesvårt att somna igår :(

Barnmorskan

Publicerad 2013-09-06 07:42:57 i Allmänt,

Idag är troligen sista gången jag besöker barnmorskan. Ska bli spännande, nästa gång så blir det till bvc och inte mvc som jag ska :)

SPA

Publicerad 2013-09-05 18:53:53 i Allmänt,

Mitt hår är riktigt slitet och det har gjort riktigt ont vid varje borstning. Har kört på en egen hårinpackning med olivolja och yoghurt då jag av lathet inte orkat köpa en "riktig". Men nu är den inhandlad och kan ju säga att det var så mycket skönare i håret efter en behandling. Helt perfekt :)

Passade även på att införskaffa en ansiktsmask då jag just nu har en del acne. Och tidigare har en ansiktsmask hjälpt bra och jag hoppas att så är fallet även denna gång :)

V.39

Publicerad 2013-09-05 12:54:24 i Allmänt,

Idag går jag in i vecka 39 vilket betyder att det verkligen inte är långt kvar nu. Har en tid för kejsarsnitt inom en snar framtid men jag är lite nervös om han beslutar att komma tidigare. Vad gör jag då liksom. Antar att det blir akut kejsarsnitt men ändå. Håller i alla fall koll på när jag senast åt något utifall att. Vet att det måste gå 6 timmar med tanke på bedövningen man får av narkosläkaren. Creepy...

Doftcravings

Publicerad 2013-09-05 12:33:39 i Allmänt,

Det är sjukt vad jag kan gå crazy över en doft.

- Blöt asfalt. Doftar himmelskt och jag kan inte få nog.
- Tvättmedel. Doftar sjukt gott och det är lite störande hur gott.
- Tandkräm. Mintigt och fräscht.


Sen finns det en massa annat udda men det kan jag ta en annan dag. Nu ska jag rosta en macka ;) rostat bröd doftar nämligen också gott!

ANKA

Publicerad 2013-09-05 12:25:39 i Allmänt,

Lillkillen har fått en present. Presenten kommer från min syrra och det är något som jag önskat åt lillkillen. En godsedjursanka :) Den är mjuk och fluffig och delvis fylld med ris. Från 0 månader :) jag tycker den är perfekt och den ligger redo i bb-väskan :)

Den är ungefär lika stor som en diskborste eller ett äggpaket som visas på bilden :)

Udda dag

Publicerad 2013-09-05 12:21:49 i Allmänt,

Idag är en udda dag. Det är en torsdag. Torsdagar brukar kännas speciella men idag känns det bara normal. En promenad i solen får försöka bota min torsdags-depp.

Blä

Publicerad 2013-09-04 12:39:30 i Allmänt,

Mår illa idag, nästan så jag vill kräkas illa. Men lillkillen är aktiv som tusan idag så det är ju skönt att han inte mår kasst för att jag gör det. Tupplur låter väldigt lockande just nu...

Frysen fylls på

Publicerad 2013-09-04 12:26:44 i Allmänt,

Är verkligen helt ur balans med att Inge ha något planerat per dag. Snart kommer jag ha fullt upp men nu så är det de hör sista dagarna vila som är ytterst irriterande. Har svårt att sitta still.

Nu har citronmuffins och syltgrottor hamnat i frysen med. Ska baka kanelbullar idag eller imorgon och fylla frysen mer.

När allt blir fel....

Publicerad 2013-09-03 19:00:20 i Allmänt,

När man spenderar en hel dag med att ha ett hemma spa. Letar upp de snyggaste plaggen man har i garderoben som passar, sminkar sig och fixar håret. När man sen får ett "kan vi ta det på fredag i stället?" när man tänkt möta upp någon i stan efter någon jobbat och umgåtts med kollegor. Det är då alla hormoner slår slint och man finner sig själv i soffan och tårarna bara rinner. Något som är helt logiskt och självfallet kan man göra det på fredagen istället blir istället helt fel och känslan av värdelöshet slår in.

Tur att min någon är den bästa i världen och tvingar in mig ändå, helt ovetandes allt jag gjort tidigare på dagen. Han vet att jag är crazy och får mig alltid att le igen. Livet med min någon är perfekt <3

Ute i väldigt god tid

Publicerad 2013-09-03 15:43:49 i Allmänt,

Jag vet att det är september nu men det är lika bra att vara ute i god tid. Julen närmar sig. Och jag har en stor familj och då blir det lätt många julklappar. Fast julen handlar inte om paket för mig (även om jag älskar paket), jul för mig är 24 dagar lång och börjar 1 december.

Det är julkalender på tv, bakandet, dofter av nejlika och saffran, ljus och lampor, lucia, advent och snö. Så jag har börjat kolla efter julklappar till andra och har hittills hittat en som ligger inslagen och klar i garderoben. Lika bra att vara ute nu och fynda då lillkillen kommer kräva en del uppmärksamhet och tid framöver.

Älskar min tigermage <3

Helt underbart!

Publicerad 2013-09-03 15:03:33 i Allmänt,

Beställde 2st amningsbhs från apotea.se i söndags och idag anlände de i brevlådan.

1. Grymt bekväma!
2. Bra passform och det var inga problem att hitta rätt storlek
3. Prisvärda!

Jag köpte en vit och en svart till att börja med (man vet ju aldrig med passform förrän man fått hem dem) och betalade 238kr inklusive frakt. Kommer helt klart köpa mer där sen. Min förutsättning är nämligen att kunna amma, men min släkt har en stor historik med att inte kunna... Men kan jag så är det en självklarhet för mig :)

Boom boom boom

Publicerad 2013-09-02 21:07:10 i Allmänt,

Idag har det vart en aktiv liten grabb i magen :) massa puffar, buffar och sparkar. Sen märker jag att han tar Kenny i försvar. Är någon elak mot Kenny eller om jag retar Kenny så går han i försvarsläge och sparkar på som bara den. Smått irriterande men gulligt :)

Ikea

Publicerad 2013-09-02 18:20:18 i Allmänt,

Efter en lång härlig sovmorgon åkte jag och Kenny till Ikea för att kolla på lekmatta och babygym. Lekmattan gillar vi och just nu funderar vi på vilket babygym vi tycker är bäst, det lutar åt den som är i trä. Men när vi var där hittade Kenny en leksak som inte ser ut som en leksak. Det ska vara en purjolök men det var inte vad han tyckte det var först....

Blev inget bak

Publicerad 2013-09-01 21:31:37 i Allmänt,

Blev inget bakat idag. Lilla krabaten i magen var alldeles för aktiv för det, får riktigt ont när han håller på som värst. Men det är jättebra att han rör sig :)

Katt är riktigt kelig ikväll. Hon kommer fram och vill bli kliad sen småbuffar hon mot magen och lillkillen buffar tillbaka. Fast lillkillen buffar inte smått utan han tar i för kung och fosterland ;)

Hemma

Publicerad 2013-09-01 17:44:36 i Allmänt,

Nu har jag kommit hem efter att ha åkt till Upplands Väsby och fikat med Madde :) snackat en massa skit, fikat, hälsat på Max som är lite över 1månad gammal och gått runt i butiker :) var verkligen något jag behövde :)

Dessvärre finns inte de bästa tvärförbindelserna mellan barkarby och Upplands Väsby. Man kan antingen ta tåg till Karlberg för att där byta till tåg mot Märsta vilket är ganska långt och jobbigt. Men min syster tipsade mig om en lättare resväg vilket det var :) tåg till Kallhäll och sen buss till Väsby. Enkelt och lite snabbare, sen var det skönt att kunna sitta på en bra buss :) jag känner att sätena är bättre på bussar än tåg i de flesta fall :)

Har hunnit äta lite och ska kanske baka något ikväll :) annars är soffan lockande.

Lillkillen har för övrigt vart aktiv och sig själv igen idag :)
En bild på en av de bodys jag målade till lillkillen i sommras :)

Om

Min profilbild

Elin

Jag är Elin, 23år. Bor norr om Stockholm med min sambo och vår sån som blir 2 i september. Här kan ni läsa lite om vår vardag och hur den ser ut, små tips om olika saker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela