Mamma för första gången

En man, en son, en katt och så lilla jag <3

Mindre rörelser

Publicerad 2013-08-31 18:53:57 i Allmänt,

Har känt väldigt få rörelser idag. Men jag har inte mått så bra själv och magen har kännts uppsvälld. Under kvällen har han buffat runt och sparkat lite men inte lika mycket som det brukar vara. Tror han har en sån dag då man inte orkar någonting för det är ungefär så som jag känt mig. Men kommer nog ringa barnmorskan bara för att vara på säkra sidan :)

Halsbränna!!!!!

Publicerad 2013-08-30 23:43:19 i Allmänt,

JAG HATAR, HATAR, HAATAARR HALSBRÄNNA!!!!! Hela bröstkorgen brinner och det gör ont! Tur att jag har min medicin men jag får bara ta 2 tabletter om dagen och jag brukar vilja spara den andra tabletten till så sent som möjligt. Men aaaajjj vad det brinner!

Namn

Publicerad 2013-08-30 18:53:54 i Allmänt,

Vi har inte tänkt så mycket på namn till lillkillen utan vill vänta tills vi ser hur han ser ut. Men nu har vi troligen kommit fram till vad det blir, ser han ut som det så blir det "det". Men tänkte inte avslöja något än då det inte är satt i sten än. Men det jag kan säga är att det är ett namn från min släkt men tilltalsnamnet blir något vi valt som vi tror kommer passa :) efternamnet blir Nilsson :) det är det ända vi vetat sen start :)

Åter på Danderyd

Publicerad 2013-08-30 13:28:12 i Allmänt,

Då var man på Danderyd igen. Ska träffa en läkare för mer information om kejsarsnittet. Den här gången är jag här ensam. Kenny ska jobba inatt så han behöver sova. Mår illa idag, sen hjälpte det kanske inte att busschauffören körde på och svängde som om han körde en sportbil så jag blev åksjuk.

Sitter i alla fall i ett väntrum och chillar tills det är min tur :)

Sammandragningar

Publicerad 2013-08-29 21:47:28 i Allmänt,

Har just nu väldiga sammandragningar och ont i ryggen men jag får skylla mog själv. Möblerade om i köket, gick bort med en stor kasse till återvinningen, rensade kattlådan och gick ut med soporna, möblerade tillbaka i köket då det inte fungerade, vek in en del kläder, fixade med nya väskan och åt en macka. Så jag får skylla mig själv ;)

Väskan

Publicerad 2013-08-29 21:43:30 i Allmänt,

Lyckades hitta en väska. Även om min kille tycker att det är sen fulaste väskan som gjorts så tycker jag om den, då det är jag som ska använda den så är det faktiskt jag som ska gilla den ;)

Den är av märket dondonna om det nu är något särskilt märke. Den är läder och jag älskar den :)

Ballong

Publicerad 2013-08-29 13:41:58 i Allmänt,

Idag är jag en röd luftballong, eller njae... Magen är en röd ballong. Ska försöka hitta en ny handväska idag med vilket är nästan mission impossible. Vet att jag föredrar läder, helst både kort och lång rem. Bra fack och sen ska jag tycka om både väskan och prislappen. Knepigt värre. Tänker inte lägga 6000kr på den super snygga väskan jag hittade. Ska se om det finns en liknande variant av den någonstans. Nej nu ska jag och min lilla ballong lyssna på lite schlager :)

Mammakläder

Publicerad 2013-08-28 16:24:32 i Allmänt,

Jag har inte köpt så mycket mammakläder. Jag har 2dt tröjor och sen köpte jag mina fladderbyxor i större storlek. Och de fungerar fortfarande och passar bra :) jag är glad att jag inte behövt inhandla så många nya kläder utan haft möjligheten att ha mina. I höst lär jag förnya garderoben en del, har hittat ett par stövlar jag är riktigt sugen på :)

Rekommenderas inte!

Publicerad 2013-08-27 19:45:24 i Allmänt,

Rekommenderar inte att man äter en blåbärspaj själv på mindre än 24-timmar. Man mår bara dåligt sen. Så jag lägger mig på soffan och vilar.

Vardag för vissa

Publicerad 2013-08-26 16:17:17 i Allmänt,

Idag börjar hjärtat jobba igen och "återgår till vardagen" så att säga. Jag kan ju inte rimligt göra det då min vardag håller på att ändras. Jag kan inte jobba längre utan är på föräldraledigt men än är jag inte förälder då han inte kommit ut än. Han går gärna stanna ett bra tag till så det är okej. Men det känns udda att bara gå och vänta och inte ha något syfte för varje dag som går.

Söndag

Publicerad 2013-08-25 18:12:05 i Allmänt,

Idag är sista dagen på hjärtats semester. Grabbarna är över för spel-och filmafton. Har även precis käka schnitzel med hemmagjord klyftpotatis och bea. Mycket gottis :) nu blir det att se slutet på en riktigt dålig hajfilm "Sharktopus" som vi skrattar en hel del åt och sen lite mer spel :)

Dejt

Publicerad 2013-08-25 18:10:12 i Allmänt,

Igår efter firandet passade hjärtat och jag på att gå på en dejt. Det var troligen sista dejten vi har innan lillkillen ploppar fram. Så vi njöt av bio i stan och sen avslutade vi med en öl (läsk för mig) på lokala baren.

Massivt firande

Publicerad 2013-08-24 14:05:08 i Allmänt,

Idag ska vi åka iväg och fira hjärtats kusin som fyllt 40 och flyttat till radhus. Så det blir inte så mycket uppdatering då jag kommer vara upptagen med att träffa en massa nytt folk :)

Katts present

Publicerad 2013-08-24 00:10:11 i Allmänt,

Även om det är hela 8 dagar tills hon fyller år så beslutade vi att hon skulle få sin present i förtid :) vi köpte en liten klösbräda med en boll i samma material som själva brädan. Den är mycket uppskattad av katt och kostade bara 79kr på rusta. För att vara klösbräda är den lite kort (endast 30cm hög) så vi har självfallet fortfarande kvar hennes stora bräda som hon kan klösa på när hon vill :)

Mmmmarmelad

Publicerad 2013-08-24 00:06:49 i Allmänt,

Älskling hittade finsk lakrits till sig att tugga på, jag som inte gillar lakrits hittade något annat. Marmelad är gottis :D

Shopping

Publicerad 2013-08-23 23:57:10 i Allmänt,

Idag åkte jag och hjärtat iväg mot barnens hus. Butikskedjan har gått i konkurs och började med en utförsäljning för 2 dagar sen. Kan ju lungt säga att det var mycket folk även idag. Det var tomt på de flesta hyllor och det såg ut som en hord elefanter dragit förbi. Hittade ingen vi ville ha så vi gick därifrån.

Men hittade lite små presenter på rusta. En till katt som fyller 7 nästa lördag, till min brorsdotter som blir 8 i oktober och lite annat skoj. Sen hittade vi även en julklapp till min andra brorsdotter i en annan butik :)

Blev även storhandling för månaden idag, köpte första paketet blöjor. Känns udda, bra men udda.

Kissnödig

Publicerad 2013-08-22 21:23:46 i Allmänt,

Ska bli så skönt när lillkillen kommer it och jag slipper ha någon som attackerar min blåsa jämnt och ständigt. Jag brukar inte gå direkt när jag känner mig kissnödig då det oftast beror på att han håller på och rör sig. Så jag håller mig en längre stund bara för att. Men det ska bli riktigt skönt när jag slipper hans sparkar på min blåsa :)

Barnmorskan

Publicerad 2013-08-22 17:47:05 i Allmänt,

Idag bar det av till barnmorskan för sammanfattning so far. Vägde mig och har gått upp ca 8kg vilket är bra :) mitt blodvärde var på 106 så nu käkar jag järntabletter. Vi lyssnade på hjärtslagen och de var starka och stabila. Vi fick även med oss information om vad som behöver göras efter födelsen. Boka tid på BVC och sånt. Alltid bra att veta :)

Direktöversättning

Publicerad 2013-08-21 19:49:36 i Allmänt,

Igår var katt extra kelig och ville klappas, en riktig kelgris. Och då jag ofta hoppar i språk mellan svenska och engelska så råkade jag snabbt direktöversätta kelgris till engelska.

Följer man ordboken är pet kelgris på engelska, men min lilla hjärna fick till att kelgris är snugglepig. Fast det uttalas schnugglepig :)

Bild på vår lilla schnugglepig :)

Halsbränna

Publicerad 2013-08-21 19:44:38 i Allmänt,

Jag har just nu halsbrännan från helvetet. Hjärtat har eventuellt nämnt flertalet gånger att jag ska kolla efter någon form av läkemedel medan jag kört på gamla huskurer som mjölk, banan och typ gröt. Men då jag kanske gnällde lite imorse om halsbrännan så blev det en tripp till Apoteket och köpte novalucol. Och den funkade. Så resan hem spenderades med en man som var så nöjd över att han hade rätt.... igen. *suck*

Men han är söt ändå :)

Auroramottagningen på Danderyd

Publicerad 2013-08-21 19:40:21 i Allmänt,

Idag var vi på Danderyd och pratade mer kring kejsarsnitt. Lite om vad jag känner, vad jag vill och hur det känns inför kommande förlossning. Ganska givande och sen ska jag dit i slutet på näst vecka för mer samtal. Jag pratar hellre än gång för mycket än en gång för lite :)

Enda jobbiga idag var att klockan ringde tidigt. Väldigt tidigt. Men det är lika bra att vänja sig, snart har vi en liten parvel som inte har någon aning om vad sovmorgon innebär.

Hemska smärta

Publicerad 2013-08-20 19:15:44 i Allmänt,

När lillkillen rör sig så gör det otroligt ont. Sparkar är okej men det är när han flyttar sig, trycker och rullar som drygt riktigt ont. Och inte kommer det bli lättare, men han är snart ute. Ca 1 månad kvar sen så är han ute.

Måla

Publicerad 2013-08-20 19:02:02 i Allmänt,

Har satt hjärtat på ett nytt projekt. Att måla om en pall från trä till vit. Nu ligger den ute och torkar men några lager färg till och den är klar :)

Vet inte varför men alltid lika kul att fixa och trixa med små projekt :)

Bild på pallen innan målning samt när hjärtat målar första lagret.

Ska man försäkra sig?

Publicerad 2013-08-19 12:33:49 i Allmänt,

Hmm.. Ska man teckna gravidförsäkring? Ska man teckna barnförsäkring? Kanske är bra men.. Är det ytterligare än sån där grej man bara gör för att alla andra gör det? Clueless tjej just nu.

Fina fiskarn

Publicerad 2013-08-19 09:21:21 i Allmänt,

Renoveringen igår flöt på bra och väggen är nu fin igen. :) idag i leda sista veckan på semestern gör hjärtat och första veckan på föräldraledigt för mig. Man får gå på ledigt 60 dagar innan beräknad födsel så jag kunde gå redan 18juni. Men jag valde att jobba (även om det sen inte gick pga undermedveten stress som orsakade blödningar och sammandragningar) så går jag ca 30 dagar innan. Är beräknad 18 september så nu är det bara att ta det lungt och vila för snart är allting nytt :)

Renovering

Publicerad 2013-08-18 10:59:24 i Allmänt,

Tidigare i sommar så tapetserade hjärtat om i lägenheten. Tydligen var det en våd som inte var tillfredsställande så han gör om den delen idag.

Så jag håller mig undan :)

Lördagagott

Publicerad 2013-08-17 18:52:35 i Allmänt,

Lördagen är dagen då man kan skämma bort sig själv lite extra. Hjärtat har popcorn och jag har chips. Undviker läsk då magen blir lite knasig av kolsyra för tillfället och kör på lättdryck istället ;)

Trevlig helg!

Aug. 17, 2013

Publicerad 2013-08-17 18:33:41 i Allmänt,

Dagen har sakta gått förbi. Hjärtat fick i sig en dålig kräfta igår och har inte mått så bra så vi har tagit det väldigt långsamt. Vi har mest njutit av att sitta i soffan och inte göra någonting. Lillkillen har däremot velat vara aktiv och älskar att försöka kila fast sina fötter i mina revben. Ont är bara förnamnet men jag kan inte göra så mycket åt det :)

Middagen idag var helt underbar. Vi gjorde järpar som stektes i grädde med smak av timjan och lingon. Lite potatis och lingonsylt vid sidan om och det var helt gudomligt gott. Nu ligger jag på soffan och jäser medan hjärtat är vid sin dator.

Ut

Publicerad 2013-08-16 22:00:13 i Allmänt,

Valde att gå på en promenad. Kändes inget kul att bara sitta hemma och se på tv, kunde inte gå ut till hjärtat då jag fortfarande känner av doften. Men det är inte hans fel, det är sånt man får räkna med. Sen är jag lite extra känslig nu med tanke på hur lite tid av graviditeten som är kvar. Viktigast är att han har kul med sina grabbar. Har satt mig i en lekpark för och tar det lite lungt, ska snart traska vidare igen.

Aug. 16, 2013

Publicerad 2013-08-16 20:42:18 i Allmänt,

Nu har grabbarna käkat klart, gjort rent i köket och njuter av en öl ute. Jag sitter och kollar på tv och har en helt okej fredag även om jag spenderat den mest själv. Men han behöver få ha lite egentid och jag är inte det bästa sällskapet just nu. Gnällig och lätt irritera tack vare kräftdoften. Tror jag ska ut och gå lite själv. Men vi får se.

Har i alla fall på mig mina fredagsstrumpor dagen till ära. Har strumpor för alla dagar i olika färger förutom torsdag. Det gick hål på dem så de åkte ner i sopen.'

Kräftor

Publicerad 2013-08-16 19:42:08 i Allmänt,

Gillar dem inte. Doften, smaken, sörplandet, allt med kräftor. Men hjärtat gillar kräftor. Så han är i köket med grabbarna och käkar sina varelser medan jag sitter i vardagsrummet och kollar på tv. Jag åt köttbullar tidigare för just nu klarar jag inte av doften. Fläkten är på och jag har använt mig av en doftfräshare för att få bort doften. Mår verkligen illa och får kräkningar just nu. Men det säger jag inte till honom, han får njuta och ha roligt med sina grabbar så fortsätter jag kolla tv.

The tiger

Publicerad 2013-08-16 14:44:17 i Allmänt,

Hjärtat fann det lustigt i att kalla mig tigern då min mage är randig. Gulligt? Ibland så :)

Smärta

Publicerad 2013-08-15 22:01:30 i Allmänt,

Det gör verkligen ont när lillkillen pressar sina små fötter mot mina revben och nästan ut genom övre buken. Ganska spännande att se en liten fot eller en liten häl som trycker ut men smärtsamt, riktigt smärtsamt. Men det är värt all smärta i världen <3


Syns inte så bra på bilden men han trycker sig riktigt mycket uppåt med benen och riktigt djupt ner med huvudet.

Nyttig dag

Publicerad 2013-08-15 16:06:54 i Allmänt,

Vaknade vid tio av en aktiv krabat som njöt av att sparka på mina revben. Hade ingen direkt plan för dagen så vi tåg tåget till stan gick runt i gamla stan, var i Kungsträdgården och njöt av något event och solen. Hjärtat passade på att donera lite blod när vi ändå var i stan. Han har A- och den är inte alltför vanlig i Sverige så att han ger är bra. Jag får ju Inge riktigt ge blod just nu men sen ska jag försöka bli blodgivare igen, var 2 blodvärden ifrån sist och blev inte godkänd. Jag har A+, Sveriges vanligaste blodgrupp, och jag vill he blod men då måste mina värden upp. De sa att om några år när jag blivit äldre så ska det nog gå bra :)

Man får alltid fika och en gåva när man ger blod, runt jul så brukar man kunna välja att skänka ett godsedjur till barn på sjukhus istället för en gåva till sig själv vilket hjärtat brukar göra. Idag valde han en t-shirt men den fanns inte i hans storlek men den fanns i min. Så han gav blod och jag fick en t-shirt. Helt okej :)
Nu ska jag bara ligga på soffan. Lillkillen har vart lugn större delar av dagen när jag vart i stan men nu när jag kom hem och satte mig ner är det full rulle i magen :)

Bild på min nya tröja :)

Regn

Publicerad 2013-08-14 19:08:10 i Allmänt,

Älskar när det regnar :) låter härligt och det är extra mysigt att tända ljus inomhus :)

Gick iväg och handlade lite och tog en snabblunch med hjärtat och njöt av att se regndropparna utanför fönstret :)

Har haft ont i magen idag med, lite smärtsamt men det har gått över och har inte vart långvarigt och inte så ofta. Tog tillfället i akt att tvätta lite och fet hjälpte. Vet inte om det är värmen i tvättstugan eller om det är rörelserna man gör när man tvättar men magen känns bättre :)

Hemma igen

Publicerad 2013-08-14 11:54:38 i Allmänt,

Då var man hemma igen. Hjärtljud är bra, mitt blodtryck är bra, är lite blek och trött men mat och vila ska hjälpa med det. Hjärtat är vaken nu och sitter och spelar sitt spel och njuter av livet i allmänhet. Lillkillen är fixerad och ligger djupt ner.

Själv sitter jag och kollar runt bland olika blöjmärken och annat trevligt :) ska nog spela lite jag med men först ska jag hitta ett par strumpor :)

Onsdag

Publicerad 2013-08-14 09:54:41 i Allmänt,

Är helt slut i kroppen och jag har inte ens gjort något. Sitter på vårdcentralen nu och ska snart träffa herr doktor för lite koll. Är helt sjukt att om knappt en månad så är hela livet annorlunda, men jag har alltid mitt hjärta med mig. Varje dag, varje steg <3

Aug. 12, 2013

Publicerad 2013-08-12 23:58:21 i Allmänt,

Har knappt rört mig idag. Brorsan kom över för att det regnade så vi bjöd på citruskyckling, min tzatziki och lite stekt rösti. Sen spelade vi även lite brädspel och även om jag förlorade så var det skoj.
Inatt släpps något nytt datorspel som hjärtat köpt och han längtar efter att få spela det. Så imorgon blir det inte många knop det heller.

Bild på trött tjej.

Måndag

Publicerad 2013-08-12 11:50:49 i Allmänt,

Idag tar jag täcket till soffan och spelar tv-spel större delen av dagen, orkar inte mycket mer. Är helt slut. Hjärtat påbörjar sin semester idag så han ska få göra vad han vill. Vilket är att ta det lungt :)

Kan ha tagit i lite för mycket

Publicerad 2013-08-11 08:52:07 i Allmänt,

Så igår firade vi min pappa. Men innan han och min bror kom över behövde jag fixa några små saker. Hjärtat åkte till stan med min brorsa och inhandlade lite öl. Jag:
-Fixade klart after eight/päronmousse tårtan
- dammsög lägenheten
- gjorde rent i kattlådan
- dammade av bokhylla/soffbord/dörrar
- putsade speglar och köksbord
- handlade potatis
- gjorde egen potatissallad
- diskade
- åt en glass

Men allt blev lyckat och det var en trevlig kväll. Men kroppen känner att jag nog överansträngt mig lite, men det är i alla fall ingen bebis på g :) så idag blir det till att vila :)

Tårta

Publicerad 2013-08-09 18:57:52 i Allmänt,

Hurra hurra för min pappa idag!

Har bjudit över honom på middag imorgon för att fira att han blir äldre och då är det bara att kavla upp ärmarna och baka en tårta :) har gjort alla delarna klara idag och imorgon så ska den monteras och bli klar :)

Speciell stund på morgonen

Publicerad 2013-08-09 13:39:50 i Allmänt,

En av de väste saker jag vet är när hjärtat kommer hem från en natts arbete. Han väcker mig och har köpt med sig frukost. Att gå upp och njuta av en mysig frukost framför tv:n med världens mest underbaraste människa är helt fantastiskt. Efter frukosten då klockan fortfarande är tidig så går vi båda och lägger oss igen. Jag brukar kunna sova i ca 2-3 timmar till sen går jag upp medan han sover vidare. Men det är något speciellt med att ta frukost tillsammans och sen krypa ner i sängen igen <3

Hemma

Publicerad 2013-08-08 14:30:08 i Allmänt,

Blir till att vara hemma då'rå. Med tanke på att han kan komma om 5min eller 1månad så är vila ordinerad. Är tvingad att sitta still, får se hur länge det varar. Här är en bild på min mage igår när de gjorde en EKG-kurva av lillkillen. Väldigt mysko pryl att ha på sig ;)

På väg till jobbet

Publicerad 2013-08-08 09:40:07 i Allmänt,

Fick åka hem igårkväll och allt såg bra ut, ingen bebis idag. Men han ligger med huvudet djupt ner och är redo vilken dag som helst. Var hos barnmorskan idag och hon inråder starkt att jag inte jobbar mer, så nu ska jag in till jobbet och prata med dem. Kan inte göra så mycket mer än att förklara min situation och så får vi se. Jag själv känner att jag kanske inte borde jobba då jag har sammandragningar och även lätta blödningar. Men jag kan nog pressa mig själv de 9 pass som är kvar men det är inte bra att göra heller. Så vi får se.

Förlossningen

Publicerad 2013-08-08 08:14:15 i Allmänt,

Mysko mage, knappt några rörelser från lillkillen och en mindre blödning. Ringde Danderyd och det var bara att åka in för koll. Skriver mer snart. Men det ser bra ut och troligen så är det ingen bebis på gång

Kasta

Publicerad 2013-08-06 19:46:18 i Allmänt,

Jag och hjärtat ligger och kollar lite på tv. Vm i pumpakastning. Lite sjukt men jävligt roligt. Lillkillen sparkar på och är allmänt aktiv. Har så grymt ont i min mage. Känns som om jag tränat en hel vecka i rad utan att få vila emellan. Jösses.

Har även fått en del bristningar men de gör mig ingenting. Ganska najs med en tigerrandig mage :)

Frukostdejt

Publicerad 2013-08-05 08:48:58 i Allmänt,

Älskling jobbade natt igen. Men då jag börjar lite senare idag så hann vi ses på morgonen och hade en trevlig frukostdejt. En riktigt bra start på dagen :)

Shopping

Publicerad 2013-08-04 14:03:37 i Allmänt,

Spenderar nån timma med att gå runt på Ikea medan hjärtat är hemma och sover. Ska bara handla ett nytt underlägg och sugrör men att titta och drömma är alltid kul :)

Och där gick vattnet!

Publicerad 2013-08-04 11:05:47 i Allmänt,

Du läste rätt, vattnet gick. Tillsammans med glaset gick det rätt ner i golvet. Skulle bara dricka ett glas vatten när katt strök sig mot mitt ben och jag studsar till som en känguru och tappar allt i golvet.

Så det var inte fostervattnet som gick utan ett glas med kranvatten. Än så länge får han stanna kvar där inne. Nu ska jag nog städa upp i köket efter den lilla röra jag orsakat :)

Fet sjöko

Publicerad 2013-08-03 16:05:03 i Allmänt,

Idag känner jag mig bara fet. Svettig, fet och lika rörlig som ett kylskåp. En riktig sjöko.

Men lite glass och lite film med hjärtat är perfekt botemedel för denna gravida, gnälliga tjej. Fläkten är på och vi och katten njuter av brisen :)

Köpte en kaktus för nån vecka sen (kanske nämnt det tidigare)

Han heter Stanley och är allmänt nöjd med livet som taggig blomma :)

V.34

Publicerad 2013-08-02 16:37:15 i Allmänt,

Befinner mig i v.34 nu. Det är stor chans för överlevnad om han skulle födas nu men jag hoppas han stannar några veckor till. Börjar känna mig tyngre och har stundvis riktigt jobbig halsbränna.

Men ca 1 månad kvar nu :). Yay! :D

Är förresten helnöjd med den nya tapeten i hallen!

Vila

Publicerad 2013-08-02 16:19:55 i Allmänt,

Har legat på soffan och tagit det lungt ett par dagar nu. Jag hatar att ta det lungt, blir alldeles för rastlös. Men om hjärtat insisterar på att jag ska ta det lungt för jag väl göra det.

Har vart regnigt väder som hjälpt med känslan att vara inomhus. Idag ska hjärter jobba och då skiner solen och det är varmt. Vi var ute och gick i 1timma idag och jag fick en hel del som på ryggen. Skönt :)

Nu ska jag laga middag innan hjärtat måste åka.

Spjälsängen är på plats och nästan redo för lillkillen. Just nu står sängen framme så katt kan vänja sig vid möbeln och för att hon inte ska tro att det är mjuk och bekväm för henne så har vi valt att inte lägga i madrassen :)

Om

Min profilbild

Elin

Jag är Elin, 23år. Bor norr om Stockholm med min sambo och vår sån som blir 2 i september. Här kan ni läsa lite om vår vardag och hur den ser ut, små tips om olika saker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela