Mamma för första gången

En man, en son, en katt och så lilla jag <3

If I had words

Publicerad 2013-05-31 17:23:00 i Allmänt,

If I had words to make a day for you, I sing you a morning golden and new. I would make this day last for all time. Give you a night deep in moonshine

Äventyr en fredag

Publicerad 2013-05-31 15:17:06 i Allmänt,

Idag for vi iväg och storhandlade för månaden. Blev både ÖB och City Gross :) massa saker inhandlade och på väg hem är vi fast i en lättare bilkö då man bygger om överallt. Men det är okej, solen skiner och sällskapet är kanon :D

Trevlig helg på er alla!

Min syster

Publicerad 2013-05-31 15:09:02 i Allmänt,

Idag blir min syster 20år. Helt sjukt. Nyss var det jag som fyllde det magiska 20.

En lagom bråkig uppväxt med massa skratt, gråt och minnen ;) jag kanske inte var den snällaste storasystern men du gav alltid igen. Jag minns de gånger vi satt på golvet i mitt rum helt uppslukade av våra Barbies, vårt lego och alla smycken man kunde leka med. Cykla ner till badet för att spendera timmar i vattnet med att dyka omkring och hoppa från bryggan(längst ut!)

Vad jag försöker säga är att du kommer alltid vara min lillasyster även om du börjar bli vuxen nu :) STORT GRATTIS IGEN HELEN!!!!!

På bilden är jag till höger och syrran till vänster under det glada 90-talet. Minns att Helen står på knä på en pall på fotot så jag som storasyster kunde vara längre än henne, för fotot i alla fall ;)

Vecka 25

Publicerad 2013-05-30 18:40:07 i Allmänt,

Då går jag in i vecka 25.

Lillkillen är ca 22cm lång från huvud till stjärt och väger ca 680g i början på veckan och 790g i slutet på veckan.

Jag känner mig stor, inte så mycket stranden 2013 here I come utan det är mer strandad val here I am. Men det är okej, jag är omgiven av folk som får mig att må bra och det gillas :)

Lillkillen är en aktiv krabat som älskar att snurra på sig <3 har en hel del sjuka cravings som jag får berätta om en annan dag :)

Jag ska ;)

Publicerad 2013-05-30 17:02:59 i Allmänt,

Har blivit lite dålig uppdatering men det beror på att jag jobbat ;) kommer skriva ikväll om att jag gått in i v.25 idag.

So stay tuned...

Underbar start på veckan <3

Publicerad 2013-05-27 23:36:39 i Allmänt,

Att komma på vad som önskades till middag ikväll var särskilt svårt. Men efter låååång överläggning så blev beslutet äta ute, äta gott, Lilla Barkarby. 3 rätters med god dryck, härligt sällskap och utmärkt service :)

May. 27, 2013

Publicerad 2013-05-27 08:04:25 i Allmänt,

Att vakna till när lillkillen sparkar är fortfarande en udda känsla. Imorse tänkte jag snooza lite och ställde om klockan men se det gick tydligen inte. Har klockan väl ringt så börjar han sparka och snurra på sig bara för att jag ska gå upp. Väl uppe så slutar han och somnar om....

Det ska jag komma ihåg när han blir tonåring och verkligen vill sova 5 minuter till :)

Söndag

Publicerad 2013-05-26 15:56:53 i Allmänt,

Första man gjorde idag var att att gratta mamma på mors dag. En dag som jag nästa år kommer kunna fira för mig, det stör mig inte lite att hjärtat får 1 dag mer än mig då lillkillen är född när fars dag sker iår ;P

Sen kom regnet och man blev lite nedstämd. Men hjärtat piggar upp och han fick presenter av mig när han vaknade idag :) då jag ändå var på Ikea med bror min så smet jag in på Dressman och utökade hjärtats garderob lite :)

Nu blir det till att fixa mat, jag är hungrig!!!!!

Fokusera på annat...

Publicerad 2013-05-26 15:46:43 i Allmänt,

Goda nyheter är att en av mina bröder äntligen fått en egen lägenhet och flyttar dit inom 3 veckor. Ännu bättre nyheter är att jag får hjälpa honom med att välja möbler och allt möjligt. Så tidigt på morgonen idag begav det sig till Ikea för att provsitta soffor, hitta rätt madrass , välja rätt arbetsstol och massa småfix. Han köpte ingenting idag men han har nu en lång lista på allting så han kan köpa sen :) jag passade på att inhandla en ny lampa till köket :)

Att hjälpa brorsan hjälper mig fokusera på annat än geishas bortgång och det faktum att jag inte ska köpa möbler till lillkillen än. En bra distraktion helt enkelt.

Cravings

Publicerad 2013-05-25 15:28:21 i Allmänt,

En del säger att det bara är ursäkter andra påstår att det är vad man alltid velat prova men aldrig vågat. Jag säger att cravings är de sjuka begär man upplever som gravid.

För mig har det vart att ha chokladsås på rostat bröd :) sött, sliskigt och underbart.
Idag har jag haft världens sug efter en sandwichglass. Gah!!!'


Gravid tjej med glassbegär!!!!

Lördag

Publicerad 2013-05-25 15:25:12 i Allmänt,

De senaste dygnen har vart ovanliga. Åkte igår på dagen för att ha ska skor till mig och en ny sax till köket.

Blev 1 sax. 3 par skor till mig, 1 tröja till mig, 2 par byxor till mig, 2 par skor till hjärtat, 2 par shorts tills hjärtat, 3 tröjor till hjärtat och 5 par strumpor till hjärtat. Många butiker och kassar senare njöt av en lunch på Max.

Kommer hem och får reda på att geisha (familjehunden som bott hos mamma de senaste åren) behövde åka till veterinären. Efter lite röntgen och prover visar det sig att hennes buk är fylld med var , bölder samt tumörer. De kan operera men det var oklart om det ens skulle hjälpa. Det bästa för geisha var att somna in och så fick det bli...
5 1/2 år fanns hon och var stöd för alla och nu behöver hon inte vara sjuk längre utan kan springa fritt och må bra <3

Så lite (läs mycket) nedstämd blir man såklart, men livet efter operationen hade inte vart värdigt och hon hade fått lida mycket mer så det bästa var verkligen att hon fick somna in.

Många sparkar stora

Publicerad 2013-05-23 17:34:39 i Allmänt,

Lillkillen är så aktiv numer, ändlöst med små sparkar och stora sparkar. Jag gillar dem för de mesta men de finns alltid de sparkar som kan irritera en ;)

Idag har jag vart på jobbet och ringt runt till mina kollegor. Vi är lite överbemannade så jag fick i uppgift att kolla om någon ville vara ledig istället. Då jag själv skulle jobbat 9 dagar på raken nu så blev jag väldigt glad när de undrade om jag ville vara ledig hela helgen :) nu ska jag vila på soffan och sen kanske kräva en massage av hjärtat ;)

Barnmorskan v.23

Publicerad 2013-05-22 18:00:11 i Allmänt,

Är i vecka 23 och idag fick jag höra hjärtslagen för första gången. Jätte spännande och helt underbart :) hjärtat kunde inte vara med då han var tvungen att jobba men han får gå en annan gång.

Hon mätte även min mage och den var 23cm och mitt på kurvan. Nästa gång blir i mitten på juni :) nu ska jag äta lite och sen spela lite datorspel :D

På bild är magen idag

Ja!

Publicerad 2013-05-22 12:54:57 i Allmänt,

Då var jag på väg hem efter en underbar arbetsdag :) så skönt att jobba igen, skulle arbetat till 16 idag men det var så lungt i telefonen så att jag fick gå hem tidigare.

Nu ska jag hem, vila lite för att sen åka till barnmorskan. Imorgon blir det jobb igen och det ska bli kul :D

Äntligen tillbaka till jobbet

Publicerad 2013-05-21 18:55:56 i Allmänt,

Imorgon ska jag äntligen tillbaka till arbetet. Mår bättre men inte perfekt men är taggad till tusen för att jobba!

Lär ha en hel del att gå igenom och läsa innan jag börjar dagen på riktigt men det borde gå fort.

Idag har jag tagit det lungt och vilat. Det har vart lite dåligt väder så då mår man verkligen som om att det inte finns annat att göra än att ligga på soffan ( om man är ledig vill säga)

Ikväll blir det lite tid framför datorn och kanske en hårfärgning :)

Schlager

Publicerad 2013-05-18 20:13:56 i Allmänt,

Härligt härligt att Sverige vann, lillkillen sparkade på under matchen medan jag skakade.

Nu parkerar jag mig i soffan och laddar inför schlager. Pappa är här och brorsan likaså. Pappa och hjärtat är de två som inte är så pepp på schlager men tittar ändå då jag bestämmer om fjärrkontrollen ikväll :)

Chips är framme, herrarna har öl och jag har lättdryck. Lillkillen sparkar och vi är redo för schlagerfinal!!!

Shaky

Publicerad 2013-05-18 15:12:53 i Allmänt,

Jösses vad skakig jag blir av mina tabletter, lite läskigt men det ska inte utgöra någon fara för mig eller lillkillen :)

Parkerat mig i soffan med brorsan och ska se lite hockey. Jag är av båda länders ursprung så jag hejar på båda två. Hjärtat är ute och kör lite frisbeegolf och njuter av dagen som bjuder på mulet väder.

Ikväll blir det schlager!!! Heja Sverige och om inte Sverige vinner så är det heja Island!

Fredag

Publicerad 2013-05-17 16:28:47 i Allmänt,

Idag är en blandad dag, började dagen med en mardröm kring kejsarsnitt. Allt som kunde gå fel gick fel och jag var alldeles ensam. Hjärtat befann sig i väntrummet med öl , chips och en fotbollsmatch. Tur att det bara var en dröm.

Sedan har det vart en bra dag, solen skiner och jag har suttit utomhus ett tag :)

Hjärtat har vaknat efter ännu en natts arbete och vi har hunnit med en promenad och stannat till för glass. Vet inte varför men jag älskar när vi går på promenad. Bara njuta av vädret , varandra och prata en massa strunt.

Torsdag

Publicerad 2013-05-16 12:22:24 i Allmänt,

Hjärtat jobbade natt igår så han ska få sova ut. Jag sätter mig ute i solen en stund och tar med mig en korsordstidning. Allt för att inte väcka honom för tidigt.

Andas ut

Publicerad 2013-05-15 11:07:15 i Allmänt,

Då var jag klar hos doktorn och kan andas ut. Blödningarna jag upplevt är normala och har något att göra med livmoderhalstappen. Kramperna är sammandragningar och har fått medicin på det. Yrseln är inte bra men jag ska försöka arbeta i alla fall annars så går jag höra av mig.

Känns så mycket bättre nu när jag fått höra att allt är bra och att jag inte ska oroa mig. Nästa vecka ska jag till barnmorskan och få lyssna på lillkillens hjärtelag :) Nu ska jag hem och andas ut och höra av mig till jobbet :) humöret blev bättre idag.


Skönt att veta att min lillkille är okej <3

Återigen i ett väntrum

Publicerad 2013-05-15 10:36:52 i Allmänt,

Sitter och väntar på att de ska ropa upp mitt namn. Blir lika nervös varje gång jag hör någon komma gåendes i korridoren. Vill bara att allt ska bara bra men är så rädd att någonting ska vara fel. Hjärtat är som vanligt lugn och förklarar att allt är bra, allt kommer bli bra och att vi går igenom allt tillsammans.

Men med mitt snurriga gravidhuvud vet man aldrig vad som poppar fram. Tänker i alla fall på värsta tänkbara scenario......

Shopping och tacos!

Publicerad 2013-05-14 20:55:40 i Allmänt,

Idag stod shopping på schemat. När jag bytte sängkläder igår tyckte jag att min ena kudde var lite väl äcklig och synlig så jag kastade den och var då i behov av en ny :)

Väl på Ikea så kände hjärtat att handlade vi en kudde åt mig kunde han också byta ut en kudde, täcken blev det också nya + ett nytt set med lakan. Farligt att gå på Ikea.

Även om det var kul och så mådde jag inte bra, kunde gå några meter men behövde sen sitta ner för att jag blev så yr. Magen har gjort ont en del idag men inte så intensivt som det gjort tidigare. Har en läkartid imorgon så det känns ganska tryggt. Lillkillen sparkar på, inte så mycket action idag men det kommer nog ikväll sen :)

Nu ska jag hjälpa hjärtat i köket med lite tacos :) enkelt, gott och mättande :D


På bild är de plagg som hjärtat vakt ut till lillkillen, inte frivilligt så han tog mest det första han såg men ändå. Nu har han också varit med att skapa lillkillens garderob :)

Lite mer om oss...

Publicerad 2013-05-14 17:50:18 i Allmänt,

Denna graviditet var inte planerad men inte heller hindrad. Händer det så händer det liksom vilket det helt klart gjorde :) jag har känt Kenny hela mitt liv men vi har "officiellt" vart tillsammans i ca 1 1/2 år nu. Det känns i ryggen när man hittat "den" som man kommer vara med resten av sitt liv, underbar känsla.

Just nu bor vi i en trevlig liten 2:a med nära till det mesta. Vi kollar efter en större lägenhet men känner ingen direkt press för det då lillkillen inte behöver eget rum direkt.

Vi har en katt som är som en kackerlacka och kommer leva för evigt till vår favör.

Så det är lite om oss, för stunden i alla fall ;)

May. 12, 2013

Publicerad 2013-05-12 23:43:12 i Allmänt,

Om ca 4 månader är allt nytt. Då är man en förälder. Man har ansvaret för en liten individ och det kommer säkerligen vara en massa olika känslor som hoppar omkring. Just ikväll känns allt ganska lungt, bara yr och buksmärtor som härjar.

Men tänk ändå, snart sitter man och skriver med en liten krabat i famnen. Det är spännande och skrämmande på samma gång för det är helt nytt för oss båda. Visst har jag fått höra att jag är för ung och att jag borde satsa på karriären. Jag är 21, har ett jobb jag trivs med och det är mitt liv. Gud ger oss inte mer än vi klarar av. Inte för att jag är så troende men ändå. Nu ska jag krypa ner och försöka vila ut.

Kramp

Publicerad 2013-05-12 16:22:19 i Allmänt,

Är skönt väder ute så det blev till att vi åkte ut på en discgolfrunda. Jag avbröt min runda efter hål 7. Vet inte vad det är men jag har kramp i magen. Endast på sidorna dock. Lillkillen är okej för han sparkar till då och då men jag orkar inte med att må såhär. Så nu sitter jag och väntar på att de andra ska bli klara, borde inte vara mer än 1 timma till nu.


På bild är de blommande träden i Kungsträdgården

Inte så bra

Publicerad 2013-05-11 17:14:23 i Allmänt,

Att vara snurrig hela tiden har börjat påverka min skalle. Har gått med 2 olika strumpor hela dagen. Jag måste bli frisk snart!

Snurrig dag

Publicerad 2013-05-10 16:03:37 i Allmänt,

Idag är jag yr, det snurrar och snurrar. Jag känner mig så hjälplös, inget verkar göra så att det blir bättre, mår bara blä. Men det finns ljusa punkter i livet med, hjärtat kände första sparkarna igår. Innan har det bara vart jag som känt dem men nu känns de utanför vilket är spännande :)

Nedan är några bilder från Skansen igår :)

Släktträff

Publicerad 2013-05-09 11:35:35 i Allmänt,

Idag är alla i hushållet lediga så vi har beslutat att åka till Skansen. Eller som hjärtat säger "åka in och träffa släkten".

Idag går jag in i vecka 22. Lillkillen har börjat etablera en dygnsrytm som naturligtvis är motsatsen till min, men det är okej då han lär ha det hela året med ;)

Solig dag

Publicerad 2013-05-08 16:57:29 i Allmänt,

Solen skiner och jag ligger hemma på soffan. Gjorde en kort tripp till ikea idag för att införskaffa en plastlåda. När jag kom hem blev det storstädning av hela lägenheten. Så nu pustar jag ut och vilar upp mig...

Kläder till lillkillen

Publicerad 2013-05-06 12:13:08 i Allmänt,

Många bäckar små...
Den förman ju höra en hel del nu. Jag köper en del kläder nu, en tröja här, några par strumpor där så vi tillslut ska ha ett lager med kläder till lillkillen. Men när jag köper kläder så köper jag inte nya plagg, jag letar begagnat. En del plagg är nya men de mesta kommer bli begagnande. De är i bra skick och har en historia. Och en del plagg är verkligen unika vilket jag älskar, de är så udda att jag enkelt kommer kunna se lillkillen vart som helst :D

Sparkarna

Publicerad 2013-05-05 18:34:03 i Allmänt,

Har börjat märka av sparkarna mer ofta, han gillar att sparka när jag går och helst i takt med mitt tempo. Något man såklart blir så glad för meeeen det är inte alltid skönt med dessa små sparkar.

Längtar efter lillkillen men än är det långt kvar, han behöver tiden på sig att växa sig större :)

Är fortfarande sjukskriven och rastlös men ska ta mig tid till mig. Vila ut ordentligt.

Oj då

Publicerad 2013-05-05 18:29:37 i Allmänt,

Handlat mat för 1 månad för oss människor och mat till katten för typ 1 år. Sen åkte vi faktiskt ut för att kasta frisbee, jag borde inte följt med.

Men gjort är gjort, lillkillen sparkade på hela rundan och jag blev så grymt yr. Har tagit ett varmt bad nu bär jag kom hem och har lagt mig på soffan för att vila benen.

På bild är hjärtat i sin "våga vägra fairway" t-shirt.

Grillat är gott

Publicerad 2013-05-05 10:56:52 i Allmänt,

Igår beslöt vi oss för att grilla och bjuda över lite vänner för poker. Jag älskar grillat, doften, smakerna, grillningen. Helt underbart! Mår fortfarande blä men seglar väl ändras snart :)

Idag ska vi ut och storhandla och sedan kasta lite frisbeegolf om jag orkar :)

Hoppesan

Publicerad 2013-05-03 16:45:52 i Allmänt,

Blev sjukskriven i 2 veckor. Om problemen kvarstår kan det bli längre...

Men nu ska jag försöka vila ordentligt :)

I väntans tider

Publicerad 2013-05-03 10:47:56 i Allmänt,

Då befinner jag mig återigen i ett väntrum. Denna gång ska jag träffa min läkare för fortsatt sjukskrivning. Det är tråkigt att vänta så jag försöker underhålla mig själv. Tror de andra som också väntar stör sig på när jag klickar med en penna. Måste hitta något annat att göra...

Mästerligt

Publicerad 2013-05-02 19:25:58 i Allmänt,

Har äntligen hittat min matglädje igen och ikväll blev det svensk husmanskost på menyn. Kokt potatis, stekt falukorv samt vita bönor i tomatsås. Var nom nom.

Nu ska jag sätta mig i kvällssolen och jäsa och skissa på en liten idé som poppat upp i skallen :)

Mammakläder

Publicerad 2013-05-02 16:57:30 i Allmänt,

Då har man köpt sitt första plagg av mammakläder. Då en hel del av mina tröjor börjar bli lite tajta köpte jag 2 st mamma-tröjor. Ser fungerar kanon som tunikor och magen får plats utan problem :)

Fisk

Publicerad 2013-05-01 16:20:23 i Allmänt,

Idag blev det en kort tur till stan bara för att det var fint väder. En glass i Kungsträdgården, inhandlat lite behövligt från Clas-Ohlson och även strumpor till lillkillen :) nu ska jag bara vila, är super snurrig.


Börjar bli klar med firren...

Om

Min profilbild

Elin

Jag är Elin, 23år. Bor norr om Stockholm med min sambo och vår sån som blir 2 i september. Här kan ni läsa lite om vår vardag och hur den ser ut, små tips om olika saker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela